Platini najavio posetu Beogradu

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini najavio je u razgovoru sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije Tomislavom Karadžićem i Zoranom Lekovićem da će početkom naredne godine posetiti Beograd, saopštio je FSS.

Karadžić i Leković su u sedištu Uefe u Nionu dva sata razgovarali sa Platinijem, generalnim sekretarom Uefe Dejvidom Tejlorom, direktorom odeljenja za kontakte sa nacionalnim savezima Teodorom Teodoridisom i direktorom za infrastrukturne projekte Paskalom Toresom. Tom prilikom oni su ih upoznali sa planovima našeg Saveza u vezi sa napretkom srpskog fudbala.

"Naglasili smo da želimo značajnije mesto na mapi fudbalske Evrope. Dobili smo podršku i obećanje predsednika Platinija da će u prvom tromesečju naredne godine doći u Beograd, gde će ga primiti najviši predstavnici države i sportskih organizacija", rekao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, planirano je da tokom te posete bude konkretizovan dogovor oko izgradnje "Kuće fudbala".

"Na nama je da odredimo i obezbedimo lokaciju za "Kuću fudbala". Platini nam je najavio znatnu novčanu pomoć za izgradnju, a suma će biti određena na sastanku u Beogradu", dodao je predsednik FSS.

Na sastanku u Nionu otvrene su i druge za naš fudbal značajne teme.

"Razgovarali smo o angažmanu većeg broja naših ljudi u organima Uefe, a izneli smo i želju da organizujemo više takmičenja, s obzirom na to da smo u tom segmentu već pokazali zavidan nivo. Pohvaljeni smo za organizaciju dva kvalifikaciona turnira kadeta u Kragujevcu, Jagodini i Badnjevcu", rekao je Leković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво