Читај ми!

Zvezda efikasna i u poslednjoj proveri

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Smederevo sa 4:1 u poslednjoj proveri pred nastavak šampionata. Strelci za crveno-bele bili su Mrđa, Milijaš, Pečnik i povratnik Đorđe Rakić.

U poslednjem test meču pred početak drugod dela prvenstva, Crvena zvezda je na Marakani pobedila prvoligaša Smederevo sa 4:1.

Strelci za crveno-bele bili su Dauda u 4. minutu, Nenad Milijaš u 21, Nejc Pečnik u 72. i Đorđe Rakić u 84. minutu, dok je pogodak za desetoplasirani tim Prve lige Srbije postigao Stefan Stojanović u 40. minutu.

Izabranici Slaviše Stojanovića prikazali su solidnu igru, zavidnu efikasnost, ali i nedostatke u odbrani, a ono što može da ih brine jeste najverovatnije lakša povreda Ninkovića pri kraju prvog poluvremena.

Zvezda je meč odigrala u sastavu Bajković, Petković, Kelhar, Krneta (75' Martinović), Nenadić (75' Mijailović), Kovačević (75' Cilinšek), Milijaš (70' Savićević), Ninković (36' Lazović), Pečnik (75' Milunović), Dauda (70' Rakić), Mrđa (70' Kasalica).

Praktično iz prve prave akcije na meču su crveno-beli mogli do vođstva, no Dauda je pogodio stativu, ali samo koji minut kasnije ipak se zatresla mreža "oklopnika", a strelac je bio Mrđa. U prilici je ubrzo ponovo bio Dauda, ali nije bio precizan.

Ipak, ubrzo potom kapiten Milijaš preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora uspeva da pogodi i duplira prednost.

Hendikep za crveno-bele predstavljala je Ninkovićeva povreda Ninkovića u 36. minutu, zbog čega je morao da napusti teren, a Smederevci solidnu igru uspevaju da krunišu stojanovićevim pogotkom, nakon što je izigrana relativno nesigurna odbrana domaćina.

U nastavku susreta gosti su igrali smelo, ali nisu uspeli da stvore nekakvu izgledniju priliku.

Zvezda je, sa druge strane, mogla da postigne još koji pogodak, ali Mrđa, dva puta, i Lazović nisu bili precizni.

Ipak, u 72. minutu se ponovo zatresla mreža Smederevaca. Posle akcije Lazovića i Kasalice, u strelce se upisao Pečnik, a nekoliko minuta kasnije gol postiže i Rakić na dodavanje Milunovića.

Crvena zvezda u prvom kolu prolećnog dela prvenstva u subotu u 18 časova dočekuje ekipu Javora na Marakani. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво