Antić: Veći sam optimista nego pre pet dana

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić izjavio je da je mnogo veći optimista nego što je bio pre pet dana, kada se prvi put sreo sa ekipom.

"Veći sam optimista zato što sam video kako su reprezentativci odgovorili na intenzivan rad, ali i druženje na treninzima", rekao je Antić na konferenciji za novinare pred sutrašnji duel sa Farskim Ostrvima na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine.

"Odnos igrača prema treninzima bio je profesionalan, fantastičan, komunikacija stalna. Jučerašnji trening je čak prevazišao moja očekivanja. Bio sam mnogo zadovoljan, osetio sam se kao trener. Hvala igračima na tome", dodao je selektor Srbije.

Antić je naveo i da ga ne brine činjenica da je reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za junsko Evropsko prvenstvo doživela neuspeh pre svega zbog loših partija u duelima sa slabijim protivnicima, a ne sa direktnim rivalima.

"Ne gledam u prošlost, ne želim da tražim alibi za početak... Poštujemo protivnika, bez obzira na njegovo ime. Farani imaju veliki sportski moral, ali verujemo u naš kvalitet", ocenio je Antić.

Kapiten "orlova" Dejan Stanković bio je oprezniji.

"Ako u utakmicu uđeš bez potpune koncentracije i maksimalnog respekta prema protivniku, uvek možeš da imaš probleme. Utakmice sa slabijim protivnicima nikada nismo igrali na visokom nivou, ne zato što nismo želeli, već i zato što nam ne odgovara kada se protivnik sabije u svoj kazneni prostor", ocenio je Stanković.

Srpski kapiten je, takođe, selektoru uzvratio komplimentima.

"Vidi se ogromno iskustvo, znanje i jasna ideja koju ćemo pokušati da sprovedemo. Ako nešto i bude škripalo, ima vremena za ispravke", rekao je Stanković koga je Antić, za razliku od prethodnih selektora, prebacio na poziciju zadnjeg veznog igrača.

"Prezadovoljan sam zbog toga, jer mislim da je to pozicija na kojoj reprezentaciji mogu najviše da dam", kazao je fudbaler Intera.

Stanković se osvrnuo i na podršku navijača, koja je izostala na poslednjim utamicama u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Biće nam krivo ako na tribinama ne bude 15.000 ili 20.000 ljudi, ali publiku moramo da poštujemo i ako na utakmici bude dve ili tri hiljade navijača. Igrali smo i pred praznim tribinama, pa smo pobeđivali, ali je činjenica da nam je na nekim utakmicama nedostajala toplija atmosfera", naveo je Stanković.

Antić, inače, zbog parnih kartona neće moći da računa na Duška Tošića, koji je dobio slobodno vreme kako bi bio sa suprugom koja treba da se porodi. Golman Vladimir Stojković danas je imao manje zdravstvene probleme, pa će lekarski tim tek odlučiti o njegovom nastupu.

Utakmica između Srbije i Farskih Ostrva igraće se sutra od 20.15 na stadionu Crvene zvezde.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво