Evropski prvaci počinju duelom sa BiH

Fudbalska reprezentacija Španije će na utakmici sa Bosnom i Hercegovinom početi takmičenje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine.

Španci se nadaju da će niz neuspeha na svetskim šampionatima biti prekinut posle junskog osvajanja titule prvaka Evrope i serije od 23 utakmice bez poraza.

"Crvena furija" je, takođe, na prvom mestu rang-liste Svetske fudbalske federcije (Fifa). Napadač David Vilja, ipak, pozvao je na oprez.

"Svesni smo da bismo mogli da upadamo u veoma čudne situacije, što nam se ranije već dešavalo, uglavnom baš zbog grešaka na početku takmičenja", rekao je Vilja, koji je sa četiri gola bio najbolji strelac Evropskog prvenstva.

Španci su posle osvajanja titule evropskog šampiona promenili trenera. Zato će, umesto Luisa Aragonesa, na utakmici u Mursiji ekipu predvoditi Visente del Boske, koji je na klupi "crvene furije" debitovao ubedljivom pobedom nad Danskom od 3:0 na prijateljskom meču u Kopenhagenu.

"Ne smemo da potcenimo selekciju BiH. Oni imaju veliku fudbalsku tradiciju. Takođe, sistem takmičenja vam ne dozvoljava mnogo grešaka", istakao je Del Boske, koji neće moći da računa na napadača Liverpula Fernanda Toresa.

Del Boske je Toresa zamenio Bojanom Krkićem, napadačem Barselone čije je poreklo iz Srbije. Krkić, koji je pre nedelju dana napunio 18 godina, još nije debitovao za Španiju.

"Bilo bi najbolje kada bih već na utakmici sa BiH dobio priliku da debitujem. Ali, i ako se to ne desi, biće drugih prilika. Ne brinite. Već sam rekao da mi je cilj da igram za Španiju", istakao je Krkić.

Iz tima se zbog povrede članka povukao i fudbaler sredine terena Valensije David Silva, ali se u ekipu vratio oporavljeni Sesk Fabregas.

Španci će drugu utakmicu u petoj kvalifikacionoj grupi igrati u sredu u Albaseteu sa Jermenijom. Protivnici u Grupi biće im i selekcije Turske, Belgije i Estonije.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи