Policija veruje da je napuljska mafija odgovorna za incident navijača Rome i Napolija

Huliganizam na nedeljnoj utakmici između Napolija i Rome najverovatnije je podstakla napuljska mafija, rekao je šef italijanske policije Antonijo Manjaneli. Ministar unutrašnjih poslova Italije Roberto Maroni zabranio je navijačima Napolija da putuju na sledeće dve utakmice na kojima će njihov klub gostovati.

"Verujemo da je organizovani kriminal u velikoj meri zaslužan za incidente koje su izazvali navijači Napolija. Nismo slučajno ovu istragu poverili Okružnom odeljenju protiv mafije", rekao je Manjaneli.

Navijači bez karata su se tukli sa policijom i radnicima na železničkoj stanici, pre nego što su okupirali voz u Napulju.

Nakon što su odbili zahteve da napuste voz, policija je savetovala putnike da putuju drugim vozovima.

Ispred Olimpijskog stadiona u Rimu pre početka utakmice navijači Napolija sukobili su se sa policijom, kao i po završetku meča, koji je okončan nerešeno 1:1.

Napuljska mafija - Kamora, bavi se trgovinom droge i umešana je u nelegalne poslove bacanja đubreta. Smatra se da je Kamora odgovorna za skorašnju krizu u Napulju vezanu za odnošenje đubreta.

Italija ima ozbiljnih problema sa huliganizmom. Policajac i navijač Rome ubijeni su prošle godine u različitim incidentima.

Maroni je rekao da postoji mogućnost da vlasti Italije donesu odluku kojom će se utakmice visokog rizika igrati bez prisustva publike.

Navijačima Napolija često je zabranjivano da putuju na gostujuće utakmice, ali vlasti su želele da im pruže priliku da dokažu da su se promenili, dozvolivši im da doputuju u Rim na utakmicu sa Romom.

Mediji u Italiji naveli su da će najverovatnije Fudbalski savez Italije suspendovati stadion Napolija za nekoliko utakmica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво