Читај ми!

Srbija je šampion Evrope!

Srbija - Francuska 1:0. Veliki, ogroman uspeh omladinske reprezentacije Srbije. Izabranici Ljubinka Drulovića, pobedivši Francusku u finalu prvenstva Evrope, pokazali su da srpski fudbal, i pored mnoštva objektivnih problema, itekako ima budućnost. Strelac jedinog gola u ovoj, po mnogo čemu istorijskoj utakmici, bio je Andrija Luković.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete pratiti i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.

23.15 - Predsednik Tomislav Nikolić čestitao je omladinskoj reprezentaciji osvajanje titule prvaka Evrope. "Čestitam vam na fantastičnom uspehu i sjajnoj igri tokom celog turnira na kojem ste predstavljali Srbiju na najbolji mogući način. Želim vam da i ubudućnosti pobeđujete i donesete Srbiji još trofeja", piše u čestitki.

23.07 - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić čestitao je omladinskoj selekciji Srbije titulu šampiona Evrope. "U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime čestitam vam osvajanje Evropskog prvenstva za mlade. Obradovali ste Srbiju! Vi ste garancija da je budućnost srpskog fudbala u vašim rukama", navodi se u čestitki premijera Dačića, koju je prosledila Vlada.

23.00 - Omladinskim reprezentativcima Srbije, novim prvacima Evrope za igrače do 19 godina, biće organizovan doček u petak, u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Od 12.30 sati predviđeno je zajedničko fotografisanje, a potom će biti organizovana konferencija za medije uz učešće svih igrača i članova stručnog štaba, predvođenih selektorom Ljubinkom Drulovićem. Na kraju će biti priređen svečani koktel, na kojem će govoriti predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i gosti.

22.35 - Kraj utakmice. Omladinska reprezentacija Srbije, postavši šampion Evrope, napravila je najveći uspeh od kada se naše selekcije takmiče pod ovim imenom.

21.57. GOL! Srbija od 57. minuta vodi sa 1:0 protiv Francuske. Strelac je Andrija Luković.

21.46 - Počelo je drugo poluvreme na meču Srbija - Francuska. 

21.32 - Poluvreme na stadionu u Marijampolju u Litvaniji. Tvrda utakmica kakva je viđena nije mogla ni da donese drugi rezultat osim onog koji je na snazi - 0:0. 

20.45 - Počela je utakmica između Srbije i Francuske. 

20.42 - Ovog puta organizator nije pogrešio, intonirana je prava himna Srbije. Nakon intoniranja himni očekuje se početak meča. 

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije, igrači do 19 godina, osvojila je titulu prvaka Evrope, pošto je večeras u Marijampolju u finalu završnog turnira savladala selekciju Francuske rezultatom 1:0 (0:0).

Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Andrija Luković u 57. minutu. Prethodno je Aleksandar Mitrović izvaredno izbacio iz igre beka francuskog tima, da bi potom idealno sa korner linije asistirao Lukoviću, koji je sa nekoliko metra plasirao lotu u mrežu.

To je prva šampionska titula za jednu fudbalsku selekciju u istoriji Srbije. Pre šest godina mlada reprezentacija, igrači do 21 godine, igrala je u finalu prvenstva Evrope, ali nije uspela da trijumfuje.

Srpski fudbal je tako dobio jednu izvanrednu generaciju, koja je na velika vrata kročila na evropsku i svetsku scenu, što posle niza razočaranja u našu A selekciju i klubove vraća veru da naš fudbal ipak ima perspektivu.

Pored čestitki koje zaslužuju svi naši reprezentativci, treba istaći da je ovim uspehom Srbija dobila i trenera sa velikim dometima, jer je Ljubinko Drulović od velikog broja veoma talentovanih igrača uspeo da napravi izuzetno homogen i čvrst tim, koji je u svih pet utakmica besprekorno funkcionisao.

Finalni duel protiv devetostrukih prvaka Evrope u ovoj konkurenciji protekao je, prema očekivanju, u veoma čvrstoj i ne previše riskantnoj igri.ž

Velika je stvar što se reprezentacija Srbije sa Francuskom sastala i u grupi i odigrala nerešeno, jer su tada naši mladi fudbaleri videli sve dobre i loše strane protivnika i, što je još važnije, bilo je očigledno da "trikolori" nemaju kvalitetniji tim. Fudbaleri Srbije večeras su to dokazali.

Izuzetno mudrom i disciplinovanom igrom od prvog do poslednjeg minuta ispoštovali su sve zamisli selektora Drulovića i na kraju stigli do potpuno zaslužene istorijske pobede.

Na putu do titule reprezentacija Srbije je u grupi pobedila Tursku sa 2:1 i Gruziju sa 1:0, dok joj je protiv Francuske 1:1 bilo dovoljno za prvo mesto.

Najteže je bilo u polufinalu protiv Portugalije i u toj utakmici se najbolje video karakter ovih igrača. Gubili su 2:1, ali se nisu ni uplašili, ni predali, već su u finišu "stisli" protivnika i izjednačili, da bi na kraju prošli u finalu posle boljeg izvođenja penala.

Број коментара 66

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво