Читај ми!

Jagodina osvojila Kup!

Jagodinci pobedili Vojvodinu i osvojili trofej Kupa Srbije. Jedini pogodak na meču postigao Đurić sa bele tačke. Šesto finale za Vojvodinu, šesti poraz. Zaslužili smo trofej, kaže Krunić. Nismo imali strpljenja i koncentracije, kaže Vignjević. Nije bilo suđeno, smatra Vulićević.

22.16 - Gotovo je! Jagodina je izdržala do kraja, sauvala prednost, i osvojila Kup! 

21.59 - Do kraja 15 minuta. Vojvodina i dalje napada, međutim, nisu stvorili niti jednu dobru priliku. 

21.45 - Vojvodina ima potpunu inicijativu, pokušava na sve načine da dođe do gola, ali Jagodinci se sjajno brane, dok u napadu nemaju velike ambicije. 

21.30 - Počinje drugo poluvreme u Beogradu. 

21.15 - Poluvreme na stadionu Partizana. Jagodina ima minimalnu prednost. 

20.45 - GOOOOOLLLLL!!!! Jagodina vodi u Beogradu, nakon više nego zasluženo dosuđenog jedanaesterca. Rukom je u kaznenom prostoru igrao Jokić, sudija Milorad Mažić znao šta treba da dosudi. Precizan sa 11 metara bio je Đurić. 

20.45 - Igra se 15. minut u Beogradu. Vojvodina, čini se, više želi loptu u svom posedu, ali su obe ekipe za sada razmenile po priliku. Za ekipu iz Novog Sada neprecizan iz izgledne prilike bio je Oumaru, dok je kod Jagodinaca to bio Lepojević. 

20.30 - Počelo je finale Kupa Srbije, prvo u kome ne igraju Crvena zvezda ili Partizan još od 1987. godine. Na stadionu Partizana igraju Vojvodina i Jagodina, u zaista sjajnoj atmosferi. 

15.00 - Više od 11.000 navijača Vojvodine očekuje se večeras na stadionu Partizana. Iz Novog Sada za Beograda sprema se 87 autobusa i 11.000 "Firmaša". Svih 10.578 ulaznica podeljeno je na distributivnim mestima u Novom Sadu, a do početka utakmice očekuje se da će i brojka od 11.000 navijača Vojvodine biti premašena. U klub su tokom prethodna dva dana stigle najave dolaska na utakmicu navijača crveno-belih iz ostalih mesta širom Srbije, koji će bez ulaznica doći pred tribine stadiona Partizana.

Fudbaleri Jagodine osvojili su trofej Kupa Srbije pošto su večeras u finalnoj utakmici u Beogradu pobedili ekipu novosadske Vojvodine sa 1:0.

Jagodina je osvojila prvi trofej nacionalnog kupa i ostvarila najveći uspeh u klupskoj istoriji.

Ekipa Jagodine je do istorijskog trijumfa i trofeja na stadionu u Humskoj došla sasvim zasluženo, iako su Novosađani imali terensku inicijativu i posed lopte.

To, međutim, nije bilo dovoljno da Vojvodina izbegne četvrti poraz u finalima nacionalnog kupa u poslednjih šest godina.

Izabranici Sime Krunića zasluženo su osvojili prvi trofej u klupskoj istoriji Jagodine, koja je pre pet godina ušla u Superligu.

Jagodina je, posle pogotka iz penala na startu utakmice, delovala kao mnogo čvršća ekipa koja zna šta hoće i kako da dođe do cilja.

Utisak je i da je Vojvodina suviše lako dozvolila Jagodincima da stignu do vođstva, a da je tome kumovala i nespretnost novosadske odbrane.

Najbolju šansu za ekipu Vojvodine u prvom poluvremenu propustio je Abubakar Oumaru u desetom minutu, dok je u drugom delu najbliži mreži Jagodinaca bio Nemanja Radoja u 78. minutu.

 

Novosadskoj ekipi nije pomoglo ni to što je imala veću podršku navijača, koji su uglavnom bili smešteni na severnoj tribini Partizanovog stadiona.

Poslednji sudijski zvižduk Milorada Mažića bio je i znak za fudbalere Jagodine i navijače ovog tima na tribinama da veliko slavlje može da počne.

Trener Jagodine Simo Krunić rekao je da su njegovi fudbaleri zaslužili trofej pobednika Kupa Srbije i da su pobedom u današnjem finalu protiv Vojvodine ostvarili veliki uspeh.

"Nismo mnogo pretili, radujemo se, drago nam je što smo osvojili trofej. Veliki uspeh za igrače, stručni štab, upravu, grad, navijače, mene samog... Kao trener sam osvojio prvi pehar, nikada nisam bio ni blizu, ali dve godine igramo na dobrom nivou i zaslužili smo ovaj trofej", rekao je Krunić.

Trener Vojvodine Nebojša Vignjević rekao je da je u porazu njegove ekipe u finalu presudila veća koncentracija protivničkih fudbalera. 

"Nije samo sreća bila u pitanju, već koncentracija, što je presudilo. Jagodina je znala šta može, dočekala naš poklon i posle toga je bilo teško da im se da gol. Nismo imali izrazite šanse, raspoloženog strelca. Falilo nam je strpljenja, videla se nervoza i strpljivija ekipa je osvojila trofej", rekao je Vignjević.

Na pitanje da li će ostati na klupi Vojvodine, Vignjević je odgovorio: "Ne znam ništa, videćemo sve u narednim danima".

Kapiten Vojvodine Miroslav Vulićević rekao je da je finale kao ukleto za njegov klub i da novosadskoj ekipi nije sudjeno da osvoji trofej.

"Neverovatno, po ko zna koji put iz greške primamo gol. Istorijska utakmica, a kao da je to ukleto za Vojvodinu, šesto izgubljeno finale, nešto nam se ne da... Teško mi je... Znamo da u Kupu nema favorita, prošle godine smo to osetili, ove godine još teže. Kao da nije suđeno da Vojvodina osvoji trofej", rekao je Vulićević.

Utakmica je odigrana na stadionu Partizana pred oko 10.000 gledalaca, a sudili su Milorad Mažić, Igor Radojčić i Milovan Ristić.

Strelac: Đurić u 16. minutu iz penala.

Žuti kartoni: Mihajlović (Jagodina), Jokić, Katai, Trajković, Poletanović (Vojvodina).

JAGODINA: Bondžulić, Dukić, Projić, Mihajlović, Živanović, Gogić, Cvetković, Đurić, Lepojević, Arsenijević (od 81. Stojkov), Stojanović.

VOJVODINA: Supić, Radoja, Trajković, Jokić, Vulićević, Ađuru, Pavlović, Vranješ, Alivodić, Katai (od 65. Šušnjar), Oumaru.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво