Nisam Sa Pinto, već Sa Pintu

Trener Crvene zvezde istakao da želi pobedu na debiju protiv Radničkog iz Kragujevca, ali kaže kako je prerano da se očekuje preveliki napredak u igri. Portugalac takođe uputio novinare kako da izgovaraju njegovo ime.

Novi trener fudbalera Crvene zvezde Portugalac Rikardo Sa Pintu rekao je danas da je zadovoljan kako su igrači prihvatili njegove ideje, ali da ne treba očekivati da ekipa odmah igra kao Barselona.

"Nadam se da ćemo vremenom igrati sve bolje i bolje, a sad je najvažnije da pobeđujemo. Ne može se očekivati da odmah budemo kao Barselona, tek smo nekoliko dana kompletni i moramo da idemo korak po korak", rekao je Sa Pintu na konferenciji za medije uoči prvenstvenog meča sa Radničkim iz Kragujevca, na kojem će debitovati na klupi crveno-belih.

On je zamolio novinare da njegovo ime pišu onako se izgovara (Sa Pintu) i dodao da je ekipa spremna za duel sa Kragujevčanima.

"Od Zvezde se uvek očekuje da pobeđuje, ne samo protiv Radničkog već protiv svakog narednog protivnika. Uveren sam da će se naš rival sutra braniti i čekati našu grešku, a onda preći u kontranapad", naveo je Portugalac.

On je zahvalio prethodniku na klupi Aleksandru Jankoviću, što je iza sebe ostavio mnogo dobrih stvari. Istovremeno, iz kluba je rečeno da će Janković u toku dana potpisati raskid saradnje sa Zvezdom, tako da neće biti problema da Portugalac, koji poseduje PRO licencu, sedi na klupi.

"Igrači se trude da shvate moje ideje, a ja sam otvoren za svaku saradnju i razmenu mišljenja. Postoje dobre stvari u timu koje sam nasledio od prethodnog trenera, ali potrebno je i nešto unaprediti. Igrači imaju kvalitet, moraju da veruju u sebe i da uživaju u fudbalu. Važno je i da postoji timski duh, samo iz timske igre izaći će neki pojedinac", poručio je Sa Pintu.

Zvezdin kapiten Nenad Milijaš rekao je da igrači jedva čekaju duel sa Kragujevčanima.

"Očekuje nas teška utakmica, ali jedva čekamo da počne i da posle loših rezultata i promene trenera odigramo dobro i vratimo samopuzdanje. Daćemo sve od sebe da pobedimo, svaki novi meč je dokazivanje i siguran sam da ćemo potvrditi da vredimo i do kraja prvenstva igrati kako treba", istakao je Milijaš.

Utakmica 20. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca igra se sutra od 18 sati na Marakani.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво