Ko najbolje plaća na svetu?

Nije tajna da sportisti, oni najbolji, zarađuju, za pojmove prosečnog čoveka, sumanite sume novca. Mediji u Sjedinjenim Državama, skloni statistici, objavili su listu klubova koji su najvelikodušniji kada je u pitanju plaćanje svojih igrača. Iznenađenje ili ne, ali i ovu listu predvode Barselona i Real.

Američki mediji, verovatno kao nijedni drugi, skloni su da se igraju brojevima i statistikom. Tako je internet portal Sporting Intelligence izradio studija koja se bavi time koji timovi najizdašnije plaćaju svoje igrače.

U svojoj već tradicionalnoj studiji, Sporting Intelligence napravio je popis sportskih klubova koji ni u kom smislu ne štede kad su u pitanju plate njihovih sportista. Fudbal, kao najpopularniji sport u globalnim razmerama, prednjači među deset najizdašnijih klubova.

Tako su najbolje plaćeni fudbaleri Barselone koji u proseku zarađuju 166,935 dolara, otprilike 14 hiljada više nego prethodne godine. Gde je Barselona tu je i Real, koji se nalazi na drugom mestu. Fudbaleri „kraljevskog kluba" prosečno zarađuju oko 150 hiljada dolara, dok je treći Mančester siti, čiji vlasnik svoje fudbalera u proseku plaća 142 hiljade dolara. Sve vrednosti odnose se, naravno, na nedeljnu platu.

Uistinu je zanimljivo da među deset timova samo tri dolaze iz Sjedinjenih Država. Na listi se našlo mesta za Los Anđeles lejkerse, Njujork jenkise, i Filadelfija filise, što je dva tima manje nego 2011. godine.

Lista klubova koji najbolje plaćaju:

1. Barselona 166.934 dolara sedmično
2. Real Madrid 149.935
3. Mančester siti 142.380
4. Čelsi 130.690
5. LA lejkers 120.732
6. Njujork jenkis 118.968
7. Milan 117.399
8. Bajern Minhen 113.609
9. Filadelfija filis 111.884
10. Inter Milan 109.633

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи