Читај ми!

"Gasprom" kupuje Milan?

Problemi Silvia Berluskonija sa zakonom neumitno se odražavaju i na fudbalski klub Milan. Sve su učestalije priče o neophodnosti smene u samom vrhu prvaka Italije. Kao ozbiljan kandidat da u skorijoj budućnosti kupi italijanskog giganta spominje se i ruska kompanija "Gasprom", koja već duže sa dosta uspeha investira u sport, i to ne samo u fudbal.

Ruski "Gasprom" zainteresovan je da kupi italijanski Milan, ukoliko Silvio Berluskoni odluči, ili bude primoran, da ga proda.

Premijer Italije dužan je da plati zbog korupcije kaznu od čak 560 miliona evra, što će direktno uticati na budžet Milana. Simbolično ili ne, ali Silvio Berluskoni je nedavno proslavio četvrt veka na čelu Milana, i nije mali broj onih koji smatraju da je 25 godina sasvim dovoljno, i da je vreme za promene. 

Milan je uvek bio atraktivan za kupovinu, interesovanje za ovaj klub su osim Rusa, koji još od prošle godine čekaju povoljnu priliku za kupovinu, i vlasnik Abu Dabi junajted grupe "Maktum Al Emir", kao i nekoliko katarskih kompanija čiji je kapital, a to je dobro poznato, u velikoj meri prisutan u evropskom fudbalu.

"Gasprom" je većinski vlasnik Zenita iz Sankt Peterburga, glavni sponzor nemačkog Šalkea, hokejaškog tima Avangard Omsk, kao i Crvene Zvezde.

Ruska kompanija je kao sponzor zastupljena i u atletici, malom fudbalu, nordijskom skijanju, motokrosu, a i glavni je sponzor vozača Formule GP2 Mihaila Aljošina.

Ipak, dilema koja se neumitno nameće je, koliko je isplativo ulaganje u italijanski fudbal u ovom trenutku, pa bio to i velikan kakav Milan neosporno jeste. Naredni dani, ili čak možda meseci, trebali bi da daju odgovore.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво