Читај ми!

Žalba Vojvodine

Vojvodina je uložila žalbu na odluku Komisije za takmičenje FSS da se protiv kluba i igrača pokrene postupak, zbog prekida meča protiv Partizana u finalu Kupa Srbije. Novosađani smatraju da je sudija odsvirao kraj meča i da je Partizanu uručen pehar, što, prema njihovom mišljenju, znači da utakmica nije prekinuta.

Od skandaloznog završetka finala Kupa Srbije prošlo je tri dana, a umesto borbe na terenu, dalja bitka nastavljena je saopštenjima i tužbama.

Poslednji potez u celoj farsi povukla je Vojvodina koja je uputila žalbu Komisiji za takmičenje u Kupu Srbije na odluku da se protiv nje pokrene disciplinski postupak.

Žalba Novosađana obrazložena je činjenicom da utakmica protiv Partizana nije prekinuta, već da je sudija odsvirao kraj pri vođstvu 2:1 za "crno-bele", i da je na kraju pehar uručen beogradskoj ekipi.

"To znači da je FSS utakmicu konačno proglasio završenom, da ne može da se govori o prekidu, jer da je bilo prekida, takmičarski organi bi morali da sačekaju evenutualnu žalbu Vojvodine i nakon toga donesu svoju odluku", navodi se u saopštenju Vojvodine.

U saopštenju "lale" dodaju da im je uskraćeno pravo na žalbu, koja im pripada po propozicijama takmičenja.

"Samim činom predaje pehara, ne čekajući eventualnu žalbu Vojvodine i službenu registraciju utakmice, Vojvodina smatra da je utakmica konačno završena i registrovana i ne može biti govora o prekidu meča koji su navodno izazvali fudbaleri Vojvodine", piše između ostalog u žalbi.

Vojvodina smatra da proglašenje pobednika amnestira klub od pokretanja postupka i traži da Takmičarska komisija FSS zvanično proglasi utakmicu zavrešenom.

Meč finala Kupa između Vojvodine i Partizana, koji je igran u sredu, prekinut je u 83. minutu posle odbijanja fudbalera novosadskog kluba da nastave meč. "Lale" se na taj korak odlučilo nezadovoljno odlukama sudije Veselinovića.

Број коментара 46

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се