Читај ми!

Skandal u Kupu

Utakmica finala Kupa Srbije prekinuta u 83. minutu, pri vođstvu Partizana od 2:1, posle odbijanja igrača Vojvodine da nastave meč. Novosađani odbili da nastave utakmicu nezadovoljni suđenjem Slobodana Veselinovića. Posle pauze od 15 minuta, Veselinivić odsvirao kraj meča, a Partizan osvojio trofej.

Gori kraj utakmice finala Kupa Srbije teško da je neko mogao da zamisli. Ono što je trebalo da predstavlja spektakl i ponos srpskog fudbala, pred 20.000 navijača na  Marakani", pretvorilo se u tešku sramotu.

Partizan je uzeo pehar namenjen pobedniku Kupa, ali tek pošto su igrači Vojvodine u 83. minutu, pri vođstvu "crno-belih" od 2:1 odbili da nastave meč.

Novosađani su utakmicu prekinuli posle, kako su smatrali, nedosuđenog penala nad Trajkovićem u 83. minutu. 

Posle duže pauze, igrači Vojvodine su se konsultovali sa trenerom Milinkovićem, zatim i sa navijačima i predsednikom kluba Batom Butorovićem, koji su se nalazili na istočnoj tribini. Po isteku 90. minuta, sudija Veselinivić odsvirao kraj meča.

"Lalama" tri minuta pre sporne situacije poništen pogodak zbog faula Mojsova nad Savićem. Igrači Vojvodine bili ogorčeni i drugim pogotkom Partizana koji je postignut posle penala koji je dosuđen posle faula nad Tejgom.

Treba pomenuti i da je utakmica počela sa 25 minuta zakašnjenja zbog odbijanja Novosađana da izađu na teren dok svi navijači dog kluba ne uđu na tribinu.

Partizan  je prvi došao do vođstva golom Tejga u 17. minutu. Izjednačenje Novosađanima doneo Mojsov u 63. minutu, da bi, posle sumnjivog penala nad Tejgom, u 72. minutu, Vukić ponovo doneo prednost "crno-belima" od 2:1.

Utakmica je od samog početka bila tvrda, a igrači oba tima prilično nervozni. Već na samom startu žuti karton je dobio Ilijev zbog namernog igranja rukom, da bi ubrzo posle toga javna opomena bila data i Nikoli Lazetiću zbog prigovora. Na terenu se videla rastrzana igra sa malo preciznih pasova i puno faulova.

Iako je bilo malo šansi, Partizan je uspeo pogodak da postigne u 17. minutu. Posle faula sa leve strane, Ilijev je direktno šutirao na gol Vojvodine, Brkić je odbija, a ona u nastavku napada dolazi do Kamare. Fudbaler iz Sijera Leonea sa desne strane upućuje oštar cenaršut, Brkić pokušava da uhvati loptu, ali ona mu ispada iz ruku, odbija se do Tejga koji se našao na pravom mestu, i bez problema je prosledio u mrežu.

Južna tribina na kojoj su bili smešteni "grobari" je u tim trenucima proključala, slavivši pogodak svojih ljubimaca.

Posle pogotka Partizan prepušta inicijativu Vojvodini, i orjentiše se na kontranapade. Novosađani u pojedinim trenucima snažno pritiskaju zadnju liniju "crno-belih", koja, predvođena iskusnim Krstajićem i sjajnim Savićem, uspešno zaustavlja napade protivnika dvadesetak metara od gola.

Narednu šansu Partizan je imao u 28. minutu, kada je Ilijev ušao u kazneni prostor, i posle nekoliko lepih driblinga napravio sebi mesto za šut, ali je njegov udarac otišao iznad gola.

Već u narednom napadu, posle slabije reakcije odbrane Partizana, lopta dolazi na desnu stranu do Stevanovića koji se nalazio sam ispred golmana Stojkovića. Partizanov čuvar mreže je istrčao na loptu, a Stevanović je bez razloga loptu vratio saigračima, tako da je propala jedina prilika Vojvodine u poluvremenu da izjednači.

Na odmor Partizan je otišao sa minimalnim vođstvom, tako da se u nastavku očekivala ofanziva Novosađana.

Tako je i bilo, Vojvodina u drugo poluvreme ulazi odlučnije, a prvu šansu za izjednačenje ima Omaru, koji je u 56. minutu sjajno prošao po levoj strani, oštro centrirao po zemlji, golman Stojković je već izašao sa gola, i pogledom ispratio loptu koja je prozujala nekoliko centimetara paralelno sa gol linijom.

To je izgleda samo bio uvod u izjednačenje u 63. minutu. Meribašvili je tada izveo slobodan udarac sa leve strane, centrirao u kazneni prostor Partizana, loptu je okrznuo Mojsov, prevario Stojkovića i postogao pogodak.

Ipak, novi šok za Novosađane usledio je osam minuta kasnije, kada je Tejgo uleteo u kazneni prostor "lala", i posle intervencije Mojsova pao. Sudija Veselinović je procenio da je to dovoljno za jedanaesterac, što je izazvalo burne proteste fudbalera Vojvodine, koji su smatrali suprotno.

Siguran egzekutor bio je Zvnonimir Vukić, koji je ponovo doveo Partizan u vođstvo od 2:1.

"Lale" su tada krenule na sve ili ništa i to im se umalo isplatilo u 80. minutu. Tada je Meribašvili izveo slobodan udarac sa istog mesta odakle je pao izjednačujući pogodak, ponovo je u skoku najviši bio Mojsov koji je drugi put zatresao Stojkovićevu mrežu. Ipak, Novosađani nisu mogli dugo da se raduju ovom pogotku pošto je, zbog, kako je arbitar ocenio, faula nad Savićem, on poništen.

Ovo je izazvalo novu lavinu protesta fudbalera Vojvodine kod sudije Veselinovića, ali bez uspeha.

Poslednja sporna situacija, koja je značila i kraj meča, dogodila se u 83. minutu, kada je posle gužve u Partizanovom kaznenom prostoru Tejgo startovao nad Trajkovićem, koji je pao. Igrači Vojvodine tražili su penal, sudija je odbio da ga dosudi, posle čega su Novosađani prekinuli meč.

Tada "lale", odbijaju da nastave meč, sudija Veselinović po isteku 90. minuta svira kraj ove sramote, dok su fudnaleri Partizana otrčali ka južnoj tribini da sa svojim navijačima proslave osvajanje trofeja.

Ovo je Partizanu 12. trofej osvojen u ovom takmičenju, a "crno-beli" su na pragu osvajanja duple krune, pošto im još malo fali da osvoje i titulu u prvenstvu.

Број коментара 310

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво