Kolarov i Žigić strelci

Birmingem otkinuo bod Sitiju. Strelci Kolarov i Žigić, kao i Tevez i Gardner. Liverpul bez Toresa pobedio Stouk. Prvi gol Suareza. Totenhem jedva protiv Blekburna. Junajted osam bodova ispred Sitija, uz utakmicu manje.

Utakmica je počela loše po Birmingem, jer je Karlos Tevez već u četvrtom minutu doveo goste u vođstvo, pa se činilo da će preskupa ekipa Roberta Manćinija lako pokupiti bodove. Da se utamica ne bi tako odvijala pobrinuo se Nikola Žigić 19 minuta kasnije.

Srpski napadač je bio najspretniji u kaznenom prostoru Sitija, posle slobodnog udarca koji je izveo Dejvid Bentli.

Ipak, heroj dana je Kreig Gardner, koji je po drugi put u poslednjih nedelju dana spasio Birmingem, prvo je izbacio Vest Hem iz Karling kupa, da bi danas naneo možda i nenadoknadiv udarac šampionskim ambicijama Mančester sitija.

Siti sada ima osam bodova manje od Junajteda i utakmicu više, pa bi, uz iskustvo trenera i ekipe "đavola" bilo pravo čudo ukoliko bi gradski rivali uspeli da ih stignu.

Ipak, na ovoj utakmici nijednog trenutka kvalitet ekipe Sitija nije dolazio u pitanje, dok je Birmingem odlučio da se bori do poslednjeg daha, pri čemu su ključne uloge odigrali Dejvid Bentli i veteran Beri Ferguson.

Novi napadač Sitija Edin Džeko je na početku utakmice imao dobru šansu, ali je Ben Foster sjajno reagovao.

Igrao se 41. minut, kada je posle faula nad Džekom lopti prišao Kolarov i snažnim udarcem poslao loptu u mrežu pored nemoćnog Fostera.

Birmingem je do izjednačenja došao iz penala, posle faula Patrika Vijere nad Kevinom Filipsom.

Poslednju šansu na utakmici imao je Siti, ali je udarac Kolarova prozujao nekoliko centimetara od Fosterovog gola.

Može i bez El "ninja"

Luis Suarez je postigao prvi pogodak u dresu Liverpula, u pobedi tima sa Enfilda protiv Stouka od 2:0. Liverpul nije igrao rđavo, ali borbeni Stouk nijednog trenutka nije imao nameru da se preda. Liverpul za vikend čeka obračun sa Čelsijem, za koji će po prvi put nastupiti Fernando Tores.

Pred početak susreta, Liverpul je predstavio Endija Kerola, koji je mahnuo publici i otišao na tribine, gde će se zadržati najmanje mesec dana zbog povrede.

Lopta je najveći deo prvog poluvremenu letela po vazduhu, jer su obe ekipe besomučno preskakale sredinu terena, što je bilo posebno frustrirajuće za jedinog napadača Liverpula, Dirka Kuita.

Zlonamerni navijači će, ipak, primetiti da je Holanđanin imao bar tri dobre prilike, iz kojih bi "El ninjo" bar jednom zatresao mrežu. Ali, njega više nema na Enfildu, pa je Keni Dalgliš u vatru ubacio veliko pojačanje, Urugvajca Luisa Suareza.

Dva minuta posle odmora, Dijao je dobio žuti karton zbog faula na Danijeru Ageru, a slobodan udarac je izveo Stiven Džerard, loptu je skrenuo neko od igrača u živom zidu, ona je došla do Kirijakosa, čiji je udarac golman Hut uspeo da skrene, ali je pala na nogu Meirelešu za 1:0.

Utakmicu je rešio Suarez u 79. minutu, čime je počeo da otplaćuje skoro 30 miliona funti vrednu investiciju Liverpula.

U ostalim utakmicama, Totenhem je golom Pitera Krauča jedva dobio Blekburn, Vest Hem je pobedio Blekpul 3:1. Bolton je pobedio Vulvse 1:0, ali Nenad Milijaš nije ulazio u igru, dok je istim rezultatom slavio i Fulam protiv Njukasla.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се