Stanković i Rajevac najbolji

Fudbaler Intera, i kapiten reprezentacije Srbije, Dejan Stanković, proglašen je za najboljeg fudbalera, a doskorašnji selektor Gane, Milovan Rajevac, za najboljeg trenera u 2010. godini. Njima je na svečanosti u Hajatu uručena nagrada, "Zlatna lopta".

Kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković primio je u Beogradu "Zlatnu loptu" za najboljeg fudbalera zemlje u 2010. godini, dok je to priznanje u konkurenciji trenera uručeno Milovanu Rajevcu.

Srpski internacionalac, Dejan Stanković, koji je ove godine sa Interom osvojio čak pet trofeja saglasan je da je ovo bilo veoma uspešna godina za njega.

"Nema lepšeg načina da se završi ovako fenomenalna godina, koja je zaista bila lepa, bogata. Ne bi bila takva da nije bilo saigrača iz Intera i u reprezentaciji Srbije", rekao Stanković.

Deki je postao klupski prvak Evrope, sveta, Italije, a u toj zemlji osvojio je i nacionalni Kup i Superkup. I pored svih uspeha, kapiten "orlova" ne može da prežali poraz od Australije na Mundijalu.

"Možda bi sada sve bilo drugačije da smo u onoj utakmici sa Australijom postigli gol u prvom poluvremenu u kome je trebalo da damo tri", rekao je Stanković.

Kada su u pitanju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012. godine, i pored lošeg starta, Stanković smatra da Srbije može da se plasira na takmičenje.

"Nadam se da ćemo napraviti... neću da kažem malo čudo... ali nadam se da ćemo u ovih poslednjih šest utakmica kvalifikacija, u ovih šest finala, uspeti da se dignemo i stignemo do Evropskog prvenstva. Ako u tome uspemo, bićemo mnogo jači tamo", naglasio je Stanković.

Mundijal je bio mnogo uspešniji za Rajevca, koji je Ganu predvodio do četvrtfinala.

"Izuzetno sam ponosan, posebno zbog ove nagrade, meni najdraže, jer dolazi iz moje kuće, a u nju je utkano mojih 38 godina rada, treninzi, pobede i porazi iz kojih sam učio", rekao je Rajevac, koji je ranije ovog meseca dobio i priznanje za najboljeg trenera u Africi.

Novi trener saudijskog Al Ahlija ponosan je na rezultate sa Ganom na Mundijalu.

"Bili smo ponos Afrike... Malo sreće nam je nedostajalo i za polufinale", naglasio je Rajevac.

Zadovoljan izborom laureata bio je i Dragan Džajić, zvanično najbolji srpski fudbaler u prošlom veku. Posebno zadovoljan bio je zbog Stankovića, koji je profesionalnu karijeru počeo dok je Džajić bio tehnički direktor Crvene zvezde.

"Uvek je bio najtalentovaniji omladinac, brzo je ušao u prvi tim, rano i otišao. Nismo mogli odmah da predvidimo da će biti baš ovoliko uspešan, ali on je talenat potvrdio u jednoj jakoj ligi kakva je italijanska", rekao je Džajić poželeo Stankoviću da ostvari još jedan veliki rezultat.

"Želim mu da ga mimoiđuu povrede i da obori rekord po broju utakmica u reprezentativnom dresu. Da mu to bude kruna karijere", zaključio je Džajić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво