Robi donosi pobednički duh

Nema više nikekve dileme - Robert Prosinečki je novi trener Crvene zvezde. Na Sednici Upravnog odbora, jednoglasna podrška Zvezdinoj legendi. Bitno je da Zvezda ima pobednički duh, izjavio Prosinečki posle sednice uprave.

Robert Prosinečki je u Beograd stigao tokom poslepodneva i odmah otišao na Marakanu, gde je na sednici Upravnog odbora Crevene zvezde jednoglasno izabran za novog šefa stručnog štaba.

U Upravnom odboru Crvene zvezde su Vladan Lukić, Nenad Banović, Aleksandar Antić, Slobodan Babić, Igor Butulija, Đorđe Brdarski, Dušan Mrakić, Ivan Todorov, Vladimir Popović, Milorad Simić, Zoran Ivošević, Branimir Babarogić, Dragomir Marković. Slavc Habić, Goran Vesić i Milan Janković.

Posle sednice uprave, Prosinečki je sa značkom FK Crven zvezda, izjavio da ima viziju i da veruje da može da vrati Zvezdu na staze stare slave.

"Ovo je velika prilika za mene i nadam se da ću je iskoristiti i da će biti dobro i za moju trenersku karijeru, ali i za Zvezdu. Obećavam da ću učiniti sve što budem mogao", izjavio je Prosinečki u prvom obraćanju nakon što je postavljen za trenera Zvezde.

On je rekao da Zvezda treba da igra napadački i da ima pas igru.

"Pre svega je važno da ima pobednički duh, a verujem da to sa ovim timom i ovim igračima mogu da napravim", rekao je Prosinečki.

Dolazak jednog Hrvata u srpski fudbal jedna je od glavnih tema u medijima u državama regiona. Prosinečki kaže da je vreme da se zaboravi na ono što je bilo.

"Ljudi konačno moraju da nastave da sarađuju, da rade zajedno i ja verujem da kao trener jednog od najvelih ili najvećeg kluba sa ovog prostora tome mogu da doprinesem", rekao je bivši hrvatski reprezentativac.

Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić izjavio je nakon predstavljanja novog stručnog štaba Roberta Prosinečkog da klub i on lično imaju veliko poverenje u nekadašnjeg istaknutog igrača, koji će prvi put samostalno raditi kao trener.

"Prosinečki je izabran jednoglasno i uživa potpuno poverenje svih struktura kluba. Od postignutih rezultata zavisiće da li će ekipu voditi do kraja dvoipogodišnjeg ugovora", rekao je Lukić.

Na pitanje brojnih hrvatskih novinara da li on zagovara regionalnu ligu, Lukić je odgovorio:

"Ne znam koliko bi koristila regionalna liga srpskom i hrvatskom fudbalu. Znamo dobro da nakon razdruživanja kvalitet fudbala ni tamo ni ovde nije na visokom nivou, ali nisam siguran da u ovom trenutku regionalna liga može da donese ono što želimo", ocenio je Lukić.

Број коментара 97

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво