Prosinečki na klupi Zvezde

Robert Prosinečki novi je trener Crvene zvezde. Promocija novog trenera u petak, dan pošto Upravni odbor kluba donese odluku. Lukić: Treba nam trener s vizijom. Prosinečki želi da trenira Zvezdu.

Član generacije Crvene zvezde koja je 1991. godine osvojila titulu prvaka Evrope i sveta Robert Prosinečki najverovatnije će u četvrtak oko 19.30 biti predstavljen kao novi trener tog fudbalskog kluba.

Sednica Upravnog odbora Zvezde, koji bi trebalo da potvrdi odluku o imenovanju Prosinečkog za šefa stručnog štaba crveno-belih, počeće u 17.00 sati, a odmah po njenom završetku biće održana i zvanična promocija novo trenera.

Prosinečki, bivši reprezentativac Hrvatske i pomoćnik selektora Slavena Bilića, na klupi Zvezde naslediće Aleksandra Kristića.

Crvena zvezda je, kako se čini dobila novog trenera. To će, ukoliko Upravni odbor u četvrtak prihvati predlog čelnih ljudi kluba, biti Robert Prosinečki, član najblistavije generacije u istoriji crveno-belih.

"Istina je. Evo, polako se spremam, u četvrtak stižem u Beograd gde ću još jednom pričati sa ljudima iz Zvezde i, ako sve bude onako kao što smo se već dogovorili, imam velike šanse da postanem trener Crvene zvezde", rekao je Robi za Sportal.rs.

Prethodno je predsednik Crvene zvezde, Vladan Lukić najavio da će odluka o novom treneru biti doneta u četvrtak, ali nije hteo da potvrdi da li je Prosinečki jedini kandidat za to mesto.

"Prosinečki je legenda Crvene zvezde, u kontaktu smo sa njim i to se zna. Odgledao je nekoliko utakmica, a konačnu odluku doneće Upravni odbor. Zvezdi treba trener sa vizijom, a sigurno ne trener koji ima plan za narednih četiri, pet meseci", rekao je Lukić.

Prosinečki je hrvatskim medijima izjavio da ima veliku želju da bude Zvezdin trener  i da novac uopšte nije problem.

"Istina je da su pregovori daleko odmakli. Ovih dana idem u Beograd. Ne znam tačno koji dan. Tamo ću se sastati sa Zvezdinim čelnim ljudima i videti što mi detaljno nude. Rekli su da imaju veliku želju da dođem. Što se tiče Nogometnog saveza Hrvatske, tu neće biti problema. To je moj izbor, oni će to shvatiti. Želim da se bavim trenerskim poslom i želja mi je da treniram Zvezdu. Ipak sam ja u Beogradu proveo četiri prelepe godine života. Činjenica je da sam tamo ostavio veliki trag", izjavio je Prosinečki.

Upitan o kojim će uslovima razgovarati sa čelnicima Zvezde i da li je možda novac jedna od bitnijih stavki, Prosinečki je odgovorio da su finansije najmanji problem.

"Moram da vidim da li nam se poklapaju vizije oko razvoja kluba i šta oni očekuju od mene. Ako smo oko toga saglasni, uzeću jedan dan da o svemu razmislim, porazgovaram još jednom sa porodicom i onda ću doneti definitivnu odluku", rekao je Prosinečki.

Prosinečki je karijeru započeo u Dinamu iz Zagreba, a od 1987. do 1991. godine igrao je za Crvenu zvezdu, sa kojom je osvojio tri šampionske titule, Kup Jugoslavije i Kup šampiona.  Igrao je još za Real Madrid, Barselonu, Sevilju, Portsmut.

Prosinečki će na Zvezdinoj klupi , zameniti nedavno otpuštenog Aleksandra Kristića.

Uprava kluba saopštila je da neće produžiti saradnju sa Kristićem, koji je preuzeo ekipu letos, posle eliminacije od Slovana, u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Број коментара 66

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво