Nije sve tako jednostavno

Ni Italijani nisu cvećke. Ne postoji opravdanje za prekinutu utakmicu u Đenovi i incidente koje su izgrednici iz Srbije pravili na stadionu i van njega. Ipak, malo je poznato da su i italijanski navijači učestvovali u neredima.

Posle sramote u Đenovi, slike srpskih nasilnika obišle su ceo svet i izazvale opšte zgražavanje. Italijanski mediji, sa pravom su bili najogorčeniji ponašanjem dela srpske publike i scenama viđenim na stadionu "Luiđi Feraris".

Ipak, na ovom meču nisu samo srpski navijači pravili incidente, iako su ponašanjem zasenili sve ostalo.

"Aktivni" su bili i Italijani, koji su deo stadiona na kojem su se nalazili navijači iz Srbije, sa susedne tribine polivali vodom iz šmrka, i tako dodatno raspaljivali već uzavrelu atmosferu.

Neverovatna je i reakcija policije po završetku meča. Prema svedočenju ljudi koji su se našli na poprištu sukoba van stadiona, policija je bila nezainteresovana da rastera grupicu od stotinak domaćih navijača koji su provocirali i gađali goste.

Koliko je poznato, nijedan domaći navijač do sada nije uhapšen.

Sve to ne daje ni trunku opravdanja za skandalozno ponašanje srpskih izgrednika koji su se, i van stadiona, sukobljavali sa italijanskom policijom, još nekoliko sati po završetku meča.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво