Kleo dobio pasoš

Kleverson Kordova Kleo postao je srpski državljanin. Pižon neće zvati Klea na mečeve sa Estonijom i Italijom, ali ne isključuje mogućnost da u budućnosti pozove naturalizovanog Srbina među "orlove".

Vlada Srbije donela je danas rešenje o prijemu brazilskog profesionalnog fudbalera Kleversona Gabrijela Kordove Klea u državljanstvo Srbije, potvrđeno je Radio-televiziji Srbije u Vladi Srbije.

Fudbaler Partizana stekao je veliku popularnost u srpskoj javnosti dobrim igrama u redovima "crno-belih", a jedan je od najzaslužnijih za plasman crno-belih u Ligu šampiona.

Posle sjajnih partija Kleo se našao na meti mnogih evropskih klubova. Za napadača Partizana veliko interesovanje je pokazao rimski Lacio.

Dobijanjem srpskog pasoša, Kleo bi mogao da zaigra za "orlove" i pojača konkurenciju u napadu, a mnogi misle da je takav igrač kao što je on preko potreban srpskoj reprezentaciji.

Naročito kada se vidi da standardni napadači Srbije nisu u zavidnoj formi, a neki nisu u prvom planu u svojim timovima.

Međutim, novi selektor "orlova" Vladimir Petrović Pižon rekao je da neće zvati Klea za kvalifikacione mečeve protiv Italije i Estonije.

"Da stavimo tačku na ovu temu. Za utakmice sa Estonijom i Italijom neću zvati Klea", rekao je Petrović "Sportskom žurnalu", ali nije isključio  moguićnost da pozove Klea za naredne mečeve kvalifikacija.

Kleo je prethodno izjavljivao da je oduševljen što će dobiti srpski pasoš i što će moći da nastupa za „orlove".

"Supruga mi je rekla da prihvatim državljanstvo jer je to veoma bitna stvar u mom životu. Bila je veoma radosna kada je čula vest, a takođe i roditelji u Brazilu. Takve stvari se ne dešavaju svaki dan", rekao je Kleo pre nekoliko sedmica za Blic.

Brazilac je dodao da se svesno opredeljuje za igranje za Srbiju, iako to znači da neće moći da nastupa za državu u kojoj je rođen.

"Moram biti realan. Kolike su mi šanse da ikada zaigram za Brazil? Ovde su ljudi prepoznali moj rad, cene me, i bila bi mi čast da tokom narednih godina igram za njih", rekao je napadač Partizana.

On je izrazio uverenje da bi se uklopio u reprezentaciju Srbije i nastavio da daje golove i u dresu "orlova".

"Srbija ima strašnu ekipu, sve same zvezde", rekao je Kleo.

Dok jedni smatraju da je Kleo neophodan reprezentaciji, i da bi podigao kvalitet igre "orlova" na viši nivo, drugi misle da to i nije najbolja ideja, odnosno da fudbaleri koji nemaju srpsko poreklo ne bi trebali da igraju za Srbiju.

"Srbija pripada Srbima. Daleko od toga da sam nacionalista ili, ne daj bože, šovinista. Jednostavno, sportista sam i ne razmišljam tako, ali reprezentacija i grb koji nosimo treba da budu svetinja. Pa ako smo i poslednji na svetu sa tim što imamo, to je naše. I ne treba da se stidimo, ali Srbija je demokratska država i ako je mišljenje većine da Kleo treba reprezentaciji, nemam ništa protiv. Dobrodošao. I siguran sam da bi odlično bio prihvaćen", izjavio je Milan Jovanović.

"Našoj reprezentaciji ne treba sindrom iz Evrope, to je naš nacionalni tim. Treba da budemo ponosni na ono što imamo. Kleu lično želim da zaradi milione, da ih donese i Partizanu. Da zajedno izbore plasman u sledeću rundu Lige šampiona. Voleo bih i da potpiše ugovor za Mančester junajted", rekao je Lane za Nezavisne novine.

Број коментара 122

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво