Zvezda slavila u Inđiji

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u drugom kolu Jelen Super lige debitanta Inđiju. Zvezda je slavila rezultatom 1:0. Strelac odlučujućeg pogotka bio je Trifunović u 7. minutu. U drugom današnjem meču Javor i Spartak su igrali bez golova.

Zvezda je ostvarila svoj cilj. Odnela je ceo plen iz Inđije. Podlednji meč kola igraće se 4. septembra igraju Partizan - Hajduk, zbog obaveza Partizana u kvalifikacijama za Ligu Šampiona.

Meč u Inđiji privukao je veliku pažnju, pošto su crveno-beli bili pod velikim pritiskom posle rane eliminacije u Evropi od Slovana iz Bratislave i nerešenog ishoda na utakmici u Smederevu gde su fudbaleri Zvezde stvorili, ali i prokockali brojne šanse.

Zato je ovaj put u crveno-belom dresu debitovao i doskorašnji napadač Rada Andrija Kaluđerović, ali Zvezda ni u Inđiji nije bila posebno efikasna.

Početak nije naslućivao takav razvoj, pošto su gosti u prvi nekoliko minuta tri puta šsutirali ka golu Inđije, a u sedmom već i poveli sa 1:0. Centrirao je Pavle Ninkov, a Trifunović dobro primio loptu, oslobodio se čuvara i loptu plasirao u suprotnu stranu gola domaćih. Crveno-beli su do kraja poluvremena još nekoliko puta opasno ugrozili gol Inđije, uglavnom šutevima sa ivice kaznenog prostora, pa i iz veće udaljenosti.

Najbolje šanse imao je Trifunović, čiji je prvi šut glavom u 16. minutu zaustavio golman Inđije Dragoslav Poleksić, da bi u finišu prvog dela igre, posle prodora i pasa Kadua, sa šest metara prebacio gol.

Tempo utakmice je pao u drugom poluvremenu, napadi Zvezde bili su sve ređi, što je Inđija umalo iskoristila i izjednačila.

Golman Zvezde Saša Stamenković u 65. minutu zaustavio je šut glavom Milana Bubala, dok je Augusto Batioja u 81. izbio sam pred Stamenkovića, ali je sa 15 metara bio neprecizan.

Inđija je tako pretrpela i drugi poraz u debitantskoj sezoni u Super ligi, pošto je u prvom kolu izgubila od šampiona Partizana, čiji je meč druge runde sa Hajdukom iz Kule odložen za 4. septembar zbog obaveza crno-belih u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Lidersku poziciju na tabeli Super lige zato je neočekivano preuzeo još jedan debitant u Super ligi, tim Sevojna, koji je juče savladao OFK Beograd sa 1:0 pa jedini ima šest bodova.

Rezultati 2. kola:

Inđija

-

Crvena_zvezda

0:1

Javor

-

Spartak

0:0

BSK

-

Vojvodina

0:2

Čukarički

-

Borac

0:1

Jagodina

-

Smederevo

1:0

Metalac

-

Rad

0:0

Sloboda

-

OFK_Beograd

1:0

Partizan

-

Hajduk

4.9.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво