Antić ostaje selektor

Radomir Antić, bar do srede, ostaje selektor Srbije. Imali smo lošu komunikaciju u prethodnom periodu, kaže Tomislav Karadžić i dodaje da su obe strane zainteresovane za povoljan ishod pregovora i da je trenutno najbitnije pitanje ko će voditi "orlove" na prva četiri meča kvalifikacija. Usvojena ostavka Ratomira Dujkovića.

Radomir Antić ostaje selektor Srbije sigurno do srede, dat je prostor za nastavak pregovora. Usvojena je ostavka selektora mlade fudbalske reprezentacije, Ratomira Dujkovića. Do utorka će biti poznat novi kandidat, potvrdio je za RTS, predsednik FSS Tomislav Karadžić.

"Radomir Antić ostaje selektor do srede a tada ćemo znati definitivno hoće li sedeti na klupi naše reprezentacije. Ukoliko tako bude, stvorićemo novi prostor za pregovore o produžetku i redefinisanju ugovora", potvrdio je za RTS predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić.

Posle nekoliko nedelja nedoumica i talasanja javnosti, očigledno je da su se strasi smirile i da će Srbiju i dalje sa klupe predvoditi Radomir Antić.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić saopštio je nakon sednice Izvršnog odbora da će pregovori sa selektorovim advokatom Miodragom Ražnatovićem i menadžerom Dušanom Antićem trajati do 17. avgusta.

Osim revizije ugovora, teme pregovora su kazna Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), zbog koje Antić neće moći da vodi nacionalni tim na četiri zvanične utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine i problemi na relaciji selektor - FSS, koji se već danima "prepucavaju" preko medija.

"Antićev tim, koji čine njegov advokat i menadžer ubedili su nas da još jednom sednemo za sto i pokušamo da iscrpimo sve mogućnosti za dogovor. Sa Ražnatovićem i (selektorovim sinom i menadžerom) Dušanom Antićem razgovaramo od juče, a prema planu, sa šefom stručnog štaba A reprezentacije sastaćemo se 16. avgusta", precizirao je Karadžić.

On je istakao da je trenutno najbitnije pitanje ko će voditi "orlove", odnosno ko će sedeti na klupi državnog tima u prve četiri kvalifikacione utakmice ukoliko se postigne dogovor sa Anitćem.

"Želimo da od Antića čujemo konkretan predlog za tu tešku situaciju i vidimo da li je moguće ojačati stručni štab reprezentacije. To nam je prioritet u ovom trenutku", rekao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, "izuzetno je važno da su obe strane zainteresovane za povoljan ishod pregovora", a on lično ne može da proceni kakav će rezultat imati 17. avgusta.

Karadžić je na konferenciji za novinare u "Hajatu" rekao da je Antić "učinio korak" ka reviziji ugovora i dodao da čelnici FSS još nisu razgovarali sa potencijalnim kandidatima za selektora u slučaju da ne dođe do dogovora sa aktuelnim predvodnikom "orlova".

"Svesni smo težine teških reči i loše komunikacije u prethodnom periodu. U slučaju da izgladimo međusobne odnose, bio bi to veliki zaokret za fudbalsku javnost. U svakom slučaju, moraćemo što pre da znamo sa kojim ćemo selektorom krenuti u novi kvalifikacioni ciklus", poručio je Karadžić.

Izvršni odbor je na današnjoj sednici prihvatio ostavku selektora mlade reprezentacije Ratomira Dujkovića, zbog neuspeha u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope 2011. godine u Danskoj.

"Neodlaskom na kontinentalni šampionat pretrpećemo veliku štetu pošto jedna generacija naših nada neće imati priliku da se takmiči sa najboljima u Evropi. Dujković je moralan čovek sa kojim smo sarađivali u prethodnom periodu na obostrano zadovoljstvo. Prihvatio je odgovornost, a mi smo mu uvažili ostavku", zaključio je Karadžić.

Stručna komisija FSS će do 17. avgusta Izvršnom odboru predložiti trenera koji će u preostale dve kvalifikacione utakmice predvoditi mladu reprezentacju, dok će selektor u narednom ciklusu biti naknadno imenovan.

U nastavku današnje sednice Izvršnog odbora na dnevnom redu je aktuelna situacija u Fudbalskom savezu Beograda, u kome je trenutno na snazi "dvovlašće".

Број коментара 103

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво