Poslednji selektorski dani Antića?

Broje se poslednji dani do odlaska Radomira Antića sa kormila reprezentacije, pišu mediji. Poraz od Grčke samo je ubrzao neizbežnu sudbinu srpskog selektora. Kao mogući naslednici spominju se Slaviša Jokanović, Lotar Mateus Ilija Petković.

Izgleda da se era Radomira Antića na klupi "orlova" bliži kraju. Sinoćni poraz od Grčke na stadionu Partizana samo je ubrzao rešavanje dileme oko opstanka Antića na čelu ekipe.

Kako piše "Sport", sasvim je izvesno da Antić neće voditi "orlove" u narednom krugu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a da je potraga za novim selektorom u toku.

Posebno nezadovoljan rezultatom na prijateljskoj utakmici bio je prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić.

"Mislio sam da ćemo ono što je bilo ostaviti iza sebe, ali ovaj poraz je pokazao da nismo izašli iz agonije. Srbija ne sme da gubi od Grčke u Beogradu, uz svo poštovanje prema našim prijateljima", rekao je Karadžić za taj list.

Karadžićje poručio da Srbija ima tim koji vredi mnogo više od onoga što pruža i da je vreme da se naprave neki rezovi u reprezentaciji.

Iako sve nagoveštava da je pitanje dana kada će konačna odluka o smeni Antića biti donesena, navijači na stadionu su i pored poraza od Grčke ovacijama i skandiranjem podržali sadašnjeg selektora "orlova".

Zanimljivo je da je "Sportski žurnal" došao do slike transparenta podrške Antiću, u kojem se traži i odlazak Karadžića, ali je koje je obezbeđenje zabranilo da se unese na stadion.

Ako se ovome doda i izjava Tomislava Karadžića pred meč sa Grčkom, da bi eventualna podrška Antiću sa tribina verovatno bila unapred naručena, onda se tek vide razmere sukoba prvog čoveka FSS-a sa selektorom reprezentacije.

Konačna presuda trenutnom selektoru "orlova" znaće se u narednih nekoliko dana. Izvršni odbor FSS-a ranije je već doneo odluku da u narednim kvalifikacijama reprezentaciji treba selektor na klupi, a imajući u vidu kaznu koju je FIFA odredila , šanse Antića za ostanak su minimalne.

Iako se zvanično ne govori o imenu novog stratega na klupi nacioanalnog tima, mediji najveće šanse daju Slaviši Jokanoviću, dok su u igri i Lotar Mateus, Milovan Rajevac, Siniša Mihajlović, Ilija Petković, Ljupko Petrović, Slavoljub Muslin i Vladimir Vermezović.

Imajući u vidu raspoloženje navijača i podršku koju su i pored poraza pružili Antiću, pitanje je kako bi dočekali novog selektora na klupi reprezentacije.

Iako svi čekaju konačno rešenje ovog pitanja, ništa ne garantuje da će se, i u slučaju smene sadašnjeg trnera, potresi u srpskoj reprezentaciji smiriti.

Број коментара 127

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи