Tadić i Josipović za regionalnu ligu

Ako mogu košarkaši, zašto ne bi i fudbaleri, još ako su predsednici saglasni, šta može da stoji na putu regionalne lige u fudbalu. Predsednici Srbije i Hrvatske, Boris Tadić i Ivo Josipović, podržali su ideju o formiranju takmičenja u kojem bi učestvovali klubovi sa prostora bivše države.

Velika četvorka bivše SFRJ, koju su činili Zvezda, Partizan, Dinamo i Hajduk, nekada je uživala poštovanje cele Evrope. 

Poslednjih petnaestak godina klubovi sa prostora nekadašnje države igraju tek epizodne uloge u evro kupovima.

Dok je kvalitet fudbala u svim zemljama bivše Jugoslavije na niskom nivou, već duže vreme u javosti se vodi polemika, da li je vreme da se obnovi nekadašnja liga.

Kao model poslužila je Jadranska liga u košarci, koja je dala odlične rezultate, a najnovija podrška projektu jedinstvenog fudbalskog takmičenja stigla je posle sastanka predsednika Srbije i Hrvatske, Borisa Tadića i Iva Josipovića.

Predsednici dve zemlje načelno su podržali ideju o formiranju regionalne fudbalske lige u kojoj bi igrali klubovi iz te dve zemlje.

Tadić je rekao da podržava formiranje regionalnih liga, ali da treba voditi računa o bezbednosti. Predsednik Srbije je dodao da Jadranska liga u košarci pokazuje da je takvo takmičenje moguće.

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović je naglasio da "načelno niko nema ništa protiv toga", istakavši da je to ipak "pitanje za nadležne saveze".

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво