Stanojević: Nema euforije

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević ocenio je danas da je njegova ekipa apsolutni favorit u utakmici protiv jermenskog Pjunika u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali je naveo da ne želi da daje velika obećanja navijačima.

"Vrlo ozbiljno smo shvatili Pjunik. Radi se o ekipi koja dobro igra u napadu, a pritom je i devet godina uzastopno prvak Jermenije. Ipak, mi smo apsolutni favoriti, kvalitetnija smo ekipa i nemam dilemu da ćemo to pokazati i na terenu", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Šef stručnog štaba crno-belih rekao je da ne želi da se u ekipi stvara euforija pred početak nove sezone u evropskim takmičenjima.

"Naravno da nam je cilj plasman u Ligu šampiona, Partizan uvek ima velike ambicije. Sta god da se desi, moramo mirno da sagledamo stvari.

Idemo korak po korak, bez euforije i velikih obećanja", kazao je on.

Stanojević je rekao da ne želi da se bavi špekulacijama o tome kakav rezultat u prvoj utakmici bi Partizanu bio dovoljan da se ne brine za revanš u Jerevanu.

"Pripremili smo se za dve utakmice. Bez obzira koji će rezultat biti, crtu podvlačimo tek posle revanša. Sve ćemo uraditi da ostvarimo povoljan rezultat kako bi bili mirniji pred revanš u Jermeniji", izjavio je Stanojević.

On je dodao i da mu je drago što će u dvomeču protiv Pjunika moći da računa na igrača sredine terena i reprezentativca Srbije Radosava

Petrovića, za koga postoji interesovanje nekoliko evropskih klubova.

"Testovi su pokazali da je Petrović spreman, a imao je samo sedam dana pauze posle Mundijala. Došao je pun samopouzdanja i to će nam mnogo značiti", zaključio je Stanojević.

Kapiten Partizana Mladen Krstajić rekao je da je važno što su igrači dobro radili na pripremama i da spremno dočekuju Pjunik.

"Svaki protivnik je težak. Moramo da odigramo skoncentrisano svih 90 minuta. Mislim da ćemo sutra dobro odraditi posao koji nas čeka", kratak i jasan bio je Krstajić.

Utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona Partizan-Pjunik igraće se loptom "Džabulani" koju su koristile ekipe na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Duel srpskog i jermenskog šampiona počinje u 20.45 na stadionu u Humskoj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво