Murinjo je trener Reala

Fudbalski klub Real Madrid raskinuoje saradnju sa trenerom Manuelom Pelegrinijem i saopštio da će ekipu u narednoj sezoni predvoditi Žoze Murinjo. Vest je objavio predsednik Reala Florentino Peres. Čelnici Intera i Reala dogovorili sve detalje. "Idem na odmor a zatim i na posao u Španiju", rekao Murinjo.

Konferenciji za novinare nisu prisustvovali ni Pelegrini ni Murinjo. Real pod vođstvom Pelegrinija nije uspeo da osvoji nijedan trofej u prošloj sezoni.

 

"Ubeđeni smo da nam je u stručnom štabu potrebna "sveža krv" i stoga verujemo da je za to prava ličnost - Murinjo" - naglasio je Peres.

Murinjo je sa milanskim Interom osvojio titule prvaka Evrope i Italije, kao i tamošnji nacionalni Kup.

"Shvatili smo da je ovo pravi momenat da podstaknemo klub, angažujemo jednog od najboljih svetskih trenera, a sada imamo priliku za to", rekao je Peres.

Peres je dodao da je promena trenera uvek teška odluka za klub, ali da je uprava jednoglasno odlučila da Murinjo zameni Pelegrinija, kome "kraljevski" klub zahvaljuje na naporima i "besprekornom" radu.

"Svi u klubu su zadovoljni što mogu da sarađuju sa jednim od najboljih trenera na svetu. Mislimo da će on mnogo doprineti našoj ekipi", rekao je Peres.

Morinjo je prešao u Real četiri dana po osvajanju Lige šampiona sa Interom. Milanska ekipa je 22. maja na Santjago Bernabeu u finalu pobedila Bajern iz Minhena sa 2:0.

Murinjo je u karijeri sa uspehom vodio Porto i Čelsi, a nedavno je izjavio da želi da radi u Španiji i da sa novim klubom osvaja trofeje.

On je u martu ove godine rekao da je srećan u Interu, ali da ne voli italijanski fudbal: "Ne volim italijanski fudbal, a ni on mene ne voli".

Real Madrid je ove sezone, šestu godinu uzastopno, eliminisan iz Lige šampiona u osmini finala, nije uspeo da osvoji titulu u Španiji, zbog čega je uprava rešila da promeni trenera.

"Murinjo je potreban Real Madridu pošto će osvajati trofeje, a klub živi za trofeje", rekao je navijač Reala Kristobal Lamela, koji je ispred stadiona Santjago Bernabeu čuo za promenu trenera.

Međutim, sa odlukom uprave kluba ne slažu se svi navijači.

"Ne volim Murinja, više volim Pelegrinija pošto je promišljen i iskreniji je. Portugalac je arogantan, a ne sviđa mi se ni njegov stil igre - Morinjo igra sa 10 odbrambenih igrača", rekao je navijač Reala Hesus Gomes.

Kao zamena za Murinja u poslednje vreme pominje se Holanđanin Gus Hidink, dok je ranije i Fabio Kapelo najavljivan kao novi trener "nero-azura".

S obzirom na to da je posle potpisivanja ugovora sa Fiorentinom, Mihajlović definitivno otpao iz kombinacije, uprava milanskog kluba pokušaće da privoli Kapela ili Hidinka da nastave Murinjov posao u ekipi.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара