Šampionski Partizan

Fudbaleri Partizana su ubedljivom pobedom nad Mladim Radnikom od 6:0 potvrdili treću uzastopnu titulu šampiona Srbije. Het trik za crno-bele postigao je Senegalac Lamin Dijara, a mrežu Mladog Radnika, pogađali su i Saša Ilić, Aleksandar Davidov i Marko Lomić. Pre početka utakmice crno-belima je uručen trofej namenjen šampionu.

Pehar Fudbalskog saveza Srbije, pre utakmice crno-belima je uručio potpredsednik te organizacije Dragan Đorđević, a trofej Zajednice superligaša Slobodan Cvetković iz Apatinske pivare, naslovnog sponzora prvenstva.

Medalje igračima i članovima stručnog štaba Partizana uručili su predsednik i generalni sekratar Zajednice superligaša Branimir Babarogić i Miodrag Janković.

Šampionski tim crno-belih, koji je klubu iz Humske doneo 22. titulu prvaka, pozdravilo je oko 10.000 navijača, a posle utakmice je priređen i vatromet. Sigurno bi bilo i više navijača da su vremenski uslovi bili bolji, ali je cela manifestacija zbog kiše i vetra delovala kao ceremonija uručenja titule jesenjeg prvaka.

Partizan je najvatrenijim pristalicama zahvalio dobrom partijom uprkos teškim uslovima.

Prvi gol je postigao Dijara, koji je u 19. minutu dobro reagovao na centaršut Marka Lomića i između dvojice protivničkih fudbalera uspeo da se dokopa lopte i sprovede je do mreže Mladog Radnika.

Saša Ilić je u 27. minutu povisio na 2:0, pošto je primio dugu loptu Branislava Jovanovića, fintom se oslobodio Gorana Stokića i matirao golmana Mitra Pejovića. Samo tri minuta kasnije Dijara je postigao novi gol. Ilić je bio asistent, a Dijara je loptu proturio Pejoviću kroz noge.

Novi gol čekao se do 76. minuta, kada je Aleksandar Davidov sa nekih 17 metara precizno gađao gornji levi ugao protivničkog gola u koji je lopta ušlo prethodno se odbivši o prečku.

Goleadu je nastavio Dijara, koji je u 84. minutu izbegao ofsajd zamku protivnika, brojnim fintama na pod bacio svog čuvara i golmana Mijovića i rutinski loptu smestio u gol gostiju iz Požarevca. Dijari je to bio 14. gol u sezoni koliko je u Partizanu postigao još samo Brazilac Kleo.

Konačan rezultat je u 86. minutu postavio Lomić, koji je iz slobodnog udarca sa više od 25 metara pogodio donji desni ugao Mijovićevog gola.

Slavljeničkoj utakmici crno-belih prisustvovali su i košarkaši i vaterpolisti Partizana, koji su ove sezone igrali završne turnire Evrolige u svojim sportovima.

Fudbaleri Partizana ove sezone su potvrdili dominaciju na domaćoj sceni osvojivši titulu bez izgubljene utakmice i sa dve pobede nad najvećim rivalom Crvenom zvezdom.

Izazov na evropskoj sceni, ipak, tek im predstoji, pošto će fudbaleri Partizana početkom sledeće sezone pokušati da se kvalifikuju u Ligu šampiona što su prvi i jedini put uspeli da učine u sezoni 2003/2004. Ove sezone igrali su Ligu Evropa u kojoj su ostvarili jednu pobedu i doživeli pet poraza.

 

Stanojević: Potvrdili smo da smo najbolji

"Prezadovoljan sam. Ambijent je bio lep. Hvala navijačima što su i po ovakvom vremenu došli da nas bodre. Pokušali smo da im se odužimo za podršku tokom cele sezone. Napadali smo sve vreme, mogli smo da damo još koji gol", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare posle meča.

Stanojević je rekao da će cilj Partizana i u sledećoj sezoni biti osvajanje titule prvaka, četvrte uzastopne, dok će ambicije na evropskoj sceni zavisiti od prelaznog roka.

"Svakako je želja da odemo korak dalje", rekao je Stanojević, a slično mišljenje izneo je i senegalski napadač Lamin Dijara, iako mediji već dugo spekulišu o njegovom odlasku iz Humske.

"Nikada nije dosta titula, a ja nisam nikada rekao da ću sigurno da idem. To zavisi i od ambicija kluba. Meni je ovde lepo, srećan sam, ali bi lepo moglo da mi bude i negde u inostranstvu", kazao je Dijara, koji je ove sezone sa 14 golova, koliko je postigao i njegov saigrač Brazilac Kleo, bio najbolji strelac Partizan.

Trener Mladog Radnika Nebojša Maksimović sportski je čestitao Partizanu, iako se njegov tim večeras i definitivno oprostio od Super lige.

"Partizan je bio najbolji kada je igrao odlučujuće utakmice, a večeras je na neki način na nama iskalio bes, možda zato što smo im u prvom duelu uzeli bodove. Večeras smo primili i nekoliko naivnih golova", kazao je Maksimović.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво