Kleo: Dolazak u Partizan džek-pot

„Napravio sam pravi potez kada sam prošlog leta prešao iz Crvene zvezde u Partizan“, kaže u intervjuu za „Blic“ najbolji strelac crno-belih Gabrijel Kleverson Kordova Kleo.

 

Brazilac smatra da je u poslednjih godinu dana dosta napredovao, a kao najvažniji momenat cele karijere navodi osvajanje titule.

- Osvajanje titule sa Partizanom bio je vrhunac moje dosadašnje karijere i naravno da sam presrećan. Što se tiče mog dolaska, lako sam se prilagodio jer sam već godinu dana živeo u Srbiji, navikao sam se na sredinu, a u Partizanu sam zaista lepo primljen, od ljudi koji rade u klubu, igrača, pa sve do navijača, koji su nam bili velika podrška u osvajanju titule. Kada sam prelazio u Partizan bilo je priče da ću imati problema sa Zvezdinim navijačima što sam prešao u redove najvećeg rivala, ali zaista to nisam osetio tako. U Beogradu nisam doživeo nijednu neprijatnost.

Ovo vam je prvi trofej nacionalnog šampiona?
- Bio sam već jednom prvak sa Atletiko Paranenseom, ali ne države već samo republike Paranense. Ovo je, kao što sam već rekao, moj najveći trofej, pa samim tim i najdraži.
Prvi vam je čestitao sin Enrike?
- Kada je posle pobede nad OFK Beogradom počelo slavlje na terenu, on je došao kod mene. U prvom trenutku se malo uplašio, zbunio se jer je bila velika gužva, ali se ubrzo privikao na atmosferu i zajedno sa nama slavio. Uvek sam najveću podršku imao u porodici. Moja supruga Klajd redovno prati sve moje partije i uvek je uz mene.
 Da li su u Brazilu pratili vaše igre?
- Naravno. Utakmicu protiv OFK Beograda gledali su putem interneta svi moji prijatelji u Brazilu. Odmah po završetku stigle su mi čestitke za postignut gol i osvojenu titulu, pre svih od roditelja, a potom i od drugova.

Ostala je još jedna utakmica?
- Nažalost, u nedelju neću biti u prilici da pomognem saigračima na terenu protiv Mladog radnika, pošto sam na prethodnoj utakmici iščašio zglob. Tokom iduće nedelje otići ću sa porodicom u Brazil, najpre kod mojih u Guarapuavu. Odmor mi traje 20 dana, pa ću iskoristiti to vreme da posetim prijatelje i u ostalim delovima Brazila.
Da li ostajete u Partizanu i naredne sezone?
- To od mene malo zavisi. Imam ugovor sa Partizanom na još tri godine i sve je u rukama kluba oko mog eventualnog transfera. Što se mene tiče, meni je lepo u Beogradu, navikao sam se na običaje, klimu, hranu, porodica mi je tu.

Ambicije?
- Osvojili smo titulu, ali mislim da ova ekipa Partizana sada treba da napravi korak dalje i da se plasira u Ligu šampiona. Kvalitet imamo i sa par pojačanja siguran sam da bismo uspeli da prođemo u grupu - dodao je Kleo.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво