Dobro poslovanje FSS

Ovogodišnji budžet Fudbalskog saveza Srbije trebalo bi da iznosi oko 17 miliona evra, a ovako visoka svota obezbeđena je zahvaljujući plasmanu reprezentacije na prvenstvo sveta u Južnoj Africi, sponzorima i radu svih zaposlenih u Savezu, rekao je na Skupštini predsednik FSS Tomislav Karadžić.

On je istakao da su svi sponzorski ugovori, koji omogućuju fudbalskoj organizaciji mirno poslovanje u narednom periodu, potpisani do kraja 2012.godine.

"Naša najveća investicija je pokretanje inicijative i ulazak u posao izgradnje srpske Kuće fudbala. Od UEFA i države smo dobili oko 6 miliona evra za tu investiciju, a zbog plasmana na svetsko prvenstvo, našoj zemlji pripada još 8 miliona. Kako smo se ranije dogovorili, 2,4 miliona evra pripašće fudbalerima na ime nagrade, a ostala sredstva biće podeljena u Savezu na ime troškova i drugih obaveza", rekao je Karadžić.

On je ponovio da FSS trenutno radi bez kreditnih zaduženja i da ima dovoljno rezerve za naredni period, pa će do kraja oktobra, kako je on predvideo, biti u potpunosti završena Kuća fudbala u Staroj Pazovi, na površini od 12 hektara.

"Naš neposredni zadatak u narednoj godini biće da barem, na šest do osam stadiona ugradimo električno osvetljenje.", istakao je Karadžić

Generalni sekretar FSS Zoran Laković detaljno je obrazložio finansijsku situaciju FSS za koju je rekao da je "u pozitivi" i da ima stalni trend pozitivnog poslovanja.

Predsednik Karadžić je međutim, imao dosta zamerki na domaće takmičenje, naročito na čarke između pojedinih funkcionera što "ne doprinosi stabilnosti i popularizaciji fudbala", i izrazio negodovanje radom Zajednice super lige.

Istovremeno, Karadžić je najavio da će nakon prijateljske utakmice u Japanu, uslediti dogovor da od sledeće godine u Zajednici super lige budu čelni ljudi ili generalni sekretari , kako bi ta asocijacija naših najboljih klubova dobila "na težini i ozbiljnosti"

Skupštini su prisustovali mnogi gosti iz Evropske fudbalske unije (UEFA) , kao i ministar za omladinu i sport u Vladi Srbije Snežana Samardžić Marković.

Zlatnu značku FŠ za izuzetan rad i doprinos razvoju fudbala dobili su naši proslavljeni treneri Miljan Miljanić i Vujadin Boškov.

Priznanje je pripalo i dugogodišnjem lekaru raznih nacionalnih selekcija Miloradu Ercegu, a specijalnu plaketu FSS dobio je potpredsednik UEFA Marios Leftaridis.

Za najbolju sudijsku trojku u 2009. proglašeni su glavni sudija Milorad Mazić i pomoćnici Igor Radojičić i Saša Živković.

Najperspektivniji sudija Srbije je Srđan Obradović .

Najperspektivniji mladi fudbaler u protekloj godini u našoj zemlji je bivši član Partizana Adem Ljajić.

Najperspektivniji trener u 2009.godini je trener Spartaka Zlatibor vode Zoran Milinković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво