Sahranjen Petar Borota

Na Novom groblju u Beogradu sahranjen je bivši golman OFK Beograda, Partizana i reprezentacije Jugoslavije Petar Borota, koji je preminuo u 58. godini.

U prisustvu velikog broja nekadanšnjih saigrača i prijatelja, od legendarnog golmana su se opstrostili predsednik OFK Beograda Moma Minić, Krsta Mitrović i generalni sekretar Partizana Darko Grubor.

Pre sahrane, na stadionu OFK Beograda održana je komemoracija koju su organizovali OFK Beograd i Partizan.

Borota je rođen 5. marta 1952. u Beogradu, a od 1970. do 1976. za OFK Beograda je branio u 176 utakmica. Naredne tri godine bio je čuvar mreže Partizana, čiji je dres nosio u 77 utakmica.

U londonski Čelsi je prešao 1979. i za taj klub je branio na 107 prvenstvenih utakmica. Karijeru je završio u Portugaliji, gde je nastupao za Portomenense i Bovistu.

Dres reprezentacije Jugoslavije oblačio je četiri puta.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво