Radovanović zahteva prekršajni postupak protiv Lukića

Republički javni tužilac Slobodan Radovanović podneo je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Fudbalskog kluba "Crvena zvezda" i njegovog predsednika Vladana Lukića koji je na utakmici u Novom Pazaru nosio majcu sa pesmom koja podržava huligane.

Takođe je predloženo da se Lukiću zabrani obavljanja dužnosti predsednika kluba, kazao je Radovanović Tanjugu, i dodao da je za nedolično ponašanje fizičkih lica na sportskim dešavanjima propisana kazna od 20.000 do 50.000 dinara.

On je naveo da je zahtev za pokretanje postupka podnet zbog prekršaja i nedoličnog ponašanja predsednika kluba na utakmici koja je proglašena utakmicom visokog rizika i dodao da zbog toga fudbalskom klubu "Crvena zvezda" preti kazna od 300.000 do milion dinara.

Iako navijači nisu prisustvovali utakmici, Lukić se pojavio sa majcom na kojoj su ispisani stihovi kojima se poziva na nasilje.

Radovanović je izrazio nadu da će sudija za prekršaje hitno pokrenuti ovaj predmet i da će doneti odluku koja će biti poruka svima da je država odlučna da se bori protiv nasilja.

Stihovi sporne pesme glase: "Dok se zemlja oko sunca kreće zvezdini se huligani umiriti neće, zveče štangle, palice i lanci, evo idu zvezdini ludaci".

Vladan Lukić odbacio tvrdnje republičkog tužioca

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić odbacio je tvrdnju republičkog javnog tužioca da je nošenjem navijačke "dukserice" na utakmici s Novim Pazarom pozivao na nasilje.

"Čim tužilac ima vremena da se bavi duksom i šampanjcem verujem da je pohapsio sve kriminalce, narkodilere i ubice, što mu je inače osnovni posao. Ako smo ja, koji sam nosio duks, i oni koji su pili šampanjac najveci problem u zemlji - eto prilike Radovanoviću da se proslavi", rekao je Lukić za sajt kluba.

On je istakao i da tužilac ne zna pravi tekst pomenute pesme, koji prema njegovim rečima glasi:

"Dok se zemlja, dok se zemlja oko sunca kreće, Zvezdini se barjaktari umiriti neće, duva tajfun, duva tajfun, košava sve nosi, svakom vetru, svakom vetru, barjak nas prkosi", kazao je Lukić.

Predsednik "crveno-belih" podsetio je da je pomenutu "duksericu" legalno kupio u prodavnici i da je država na ime PDV-a od tog proizvoda zaradila određenu svotu novca.

"Inače, taj duks sam kupio u registrovanoj prodavnici i platio ga 2.900,00 dinara od čega je država na ime PDV-a zaradila 442,37 dinara. Za kupovinu sam dobilo legalan fiskalni račun. Dakle, nisam kupio ništa nelegalno i valjda bi revnosni Radovanović unapred zabranio neki proizvod koji promoviše nasilje", rekao je Lukić.

Lukić je dodao i da će rado platiti novčanu kaznu, ukoliko ga sud proglasim krivim.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара