Sasuolo srušio Milanove snove o Ligi šampiona

Milan, posle deset mečeva bez poraza, izgubio od Sasuola sa 2:0. Juventus istim rezultatom savladao Atalantu. Fudbaleri Torina i Lacija remizirali su 1:1. Inter siguran protiv Palerma, Ljajić strelac.

Fudbaleri Sasuola savladali su Milan 2:0 (1:0) u utakmici 28. kola Serije A i srušili snove ekipe Siniše MIhajlovića da može da se uključi u trku za plasman u Ligu šampiona.

Odličnu seriju "rosonera" od deset utakmica bez poraza prekinuli su Alfred Dankan u 27. i Nikola Sansone u 72. minutu.

Juventus je slavio protiv Atalante u Bergamu 2:0, golovima Andree Barzaljija u 24. i Marija Lemine u 86. mionutu i vratio se na poziciju broj jedan.

Crno-beli su ostvarili 20. prvenstvenu pobedu i imaju 64 boda, tri više od drugoplasiranog Napolija. 

Đenova je golom Luke Rigonija u 48. minutu savladala Empoli 1:0. Darko Lazović je kod domaćina ceo meč proveo na klupi, dok je Uroš Ćosić za goste odigrao svih 90 minuta.

Fudbaleri Frozinonea pobedili su kao domaćini Udineze sa 2:0 i ostali u igri za opstankom u ligi. Golove su postgli Danijel Ćofani u 12. minutu i Leonardo Blanšard u 60. minutu.

Frozinone je ostvario sedmu prvenstvenu pobedu i nalazi se na 18. mestu na tabeli sa 26 bodova i ima bod manje od Palerma koji je prvi iznad crte. Udineze je 16. na tabeli sa četiri boda više.

Đenova je pobedila Empoli sa 1:0, a bez golova završena je utakmica Bolonje i Karpija.

Fudbaleri Torina i Lacija remizirali su 1:1. 

Domaći tim poveo je golom Andree Belotija u 12. minutu, potom je Ćiro Imobile promašio penal u 22, da bi Rimljani stigli do boda, pogotkom Lukasa Bilje sa bele tačke u 78. minutu. 

Nikola Maksimović odigrao je ceo meč za Torino, baš kao i Milan Biševac i Filip Đorđević za Lacio, dok je Sergej Milinković-Savić na terenu bio od 40. minuta.

Fudbaleri Intera pobedili su na svom terenu Palermo, a strelac prvog gola bio je reprezentativac Srbije Adem Ljajić.

Inter je ovim trijumfom potvrdio peto mesto tabele, koje vodi u Evropu, a pripao je i na dva boda zaostatka Fiorentini, koja je u petak poražena od Rome.

Palermo je ostao na 27 bodova, jednim više od ekipa iz opasne zone.

Inter je od početka igrao ofanzivno, a poveo je u 11. minutu, kada je Ivan Perišić prosledio loptu do Ljajića, a on je sa ivice šesnaesterca pogodio donji levi ugao gola za 1:0.

U 23. minutu bilo je 2:0 kada je Rodrigo Palasio ubacio loptu u šesnaesterac, a tamo je pronašao Mauro Ikardi i mirno savladao golmana Stefana Sorentina. Palermo je smanjio na samom kraju prvog poluvremena, kada je Franko Vaskes iz voleja u kaznenom prostoru pogodio gol.

U 54. minutu bilo je 3:1, a ovog puta strelac je bio Perišić posle dodavanja Ikardija.
Srpski internacionalac Uroš Đurđević ušao je u igru za Palermo u 71. minutu, a deset minuta posle toga se našao u šansi, ali ga je odbrana zaustavila.

Tabela: Juventus 64, Napoli 61, Roma 56, Fiorentina 53, Inter 51, Milan 47, Sasuolo 44, Lacio 38... 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара