Saša Ilić: Nijedan derbi nije pokraden kao ovaj!

Kapiten Partizana Saša Ilić rekao je novinarima da za 20 godina koliko je u crno-belima nijedan derbi nije bio "pokraden" koliko današnji, a fudbalerima Crvene zvezde je čestitao na pobedi.

"Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi i fer i korektnoj igri, ali ipak ne mogu neke stvari da prećutim koje mi leže na duši. Ja sam 20 godina u Partizanu i toliko derbija je iza mene, ali nijedan nije bio pokraden kao ovaj. U situaciji kada je faul bio očigledan i kada je trebalo da se dosudi penal, to nije urađeno i meni to nije jasno. To je verovatno uticalo na našu dalju igru i raspoloženje", rekao je Ilić novinarima posle meča.

Zvezda je danas posle preokreta pobedila sa 2:1, a Partizanu nije dosuđen penal u prvom poluvremenu, a u drugom mu gol nije priznat zbog ofsajda.

"Kada smo postigli gol, dosuđen je ofsajd, ali ni on nije postojao. Sudije ne smeju na ovako velikoj utakmici, na 'večitom derbiju', da prave greške. Ovo je loš pokazatelj za sve mlade igrače, za mnoge novajlije koje su prvi put igrale ovakav meč. Ovo je loš pokazatelj da neko treći odlučuje utakmicu za mlade igrače", rekao je Ilić.

Legendarni kapiten i igrač s najviše nastupa u derbijima naglasio je da njegovo nezadovoljstvo nema veze samo s njegovim timom.

"Nadam se da se ovakve stvari više neće ponavljati. I želeo bih da napomenem da nije bitno da li je bila Zvezda ili Partizan. Ovakve greške evropskih sudija ne smeju da se dešavaju u Super ligi Srbije", rekao je Ilić.

On je posle nedosuđenog penala prišao sudiji Vladu Glođoviću, a novinarima je priznao da je oštro prigovorio.

"Obećao sam sebi da u poslednjih šest meseci neću praviti neke gluposti, ulaziti u raspravu sa sudijama i protivničkim igračima, ali ovde nisam mogao da prećutim. Svašta sam mu rekao i još potom kada sam pogledao snimak hladne glave, nije mi svejedno... U svakom slučaju, bila je lepa utakmica i prava muška borba", rekao je Saša Ilić.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво