Читај ми!

Božović: Najbolje da počnemo penalom za Partizan...

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da, bez obzira na veliku bodovnu razliku, nema favorita u 150. večitom derbiju i našalio se da bi najbolje bilo da utakmica počne penalom za Partizan i na taj način se završi priča o tome kako im nije dosuđen već 21 godinu. Jubilarni derbi, 150. po redu, igra se u subotu, od 17 sati, na stadionu Partizana.

"Normalno, očekivanja su da nastavimo pobednički niz i stvaramo nove rekorde, iako se radi o Partizanu. U derbiju nema favorita, nikada ga nije bilo, bez obzira na tabelu. Partizan je naš najveći protivnik, veliki izazov", rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

Crnogorskom treneru su zasmetale priče da je večiti derbi važniji od titule, kao i to što Partizanu u duelima sa Crvenom zvezdom nije sviran penal 21 godinu.

"Vidim da se stvara atmosfera pobeda ili smrt, ali ovo je samo fudbal. Partizan ne osvaja prvenstvo ako pobedi. Slažem se da svake godine Partizan dobije derbi, a mi uzmemo titulu. Zamislite, dođe Božinov iz Bugarske, gde je slušao Brenu, Cecu, i priča o penalima i derbiju. Najpametnije da sutra Glođović počne utakmicu penalom za Partizan", rekao je Božović.

Prema njegovim rečima sadašnja situacija podseća na prvi ovosezonski meč, kada je Crvena zvezda pobedila sa 3:1.

"Partizan je bio u odličnoj situaciji, sjajne rezultate pravio u Evropi, mnogo bolji od nas su bili, pa smo mi pobedili. Odlučiće mirnoća, ko bude hladniji. Ne stvaramo sebi pritisak, čak i da izgubimo imaćemo čak 26 bodova prednosti. Kada osvojimo titulu, ovaj derbi niko neće pominjati".

Božović je dodao da najveća opasnost crveno-belima preti od Saše Ilića i Nemanje Mihajlovića.

"Došli su im Everton i Gogua, koji nikada nije čuo za Zvezdu. Tu su još Stevanović, Božinov, Ilić, kome čestitam što će odigrati rekordni, 26. derbi, pa Mihajlović, koga sam hteo da dovedem u Rostov. Ali, uz dužno poštovanje, najviše zavisimo sami od sebe."

On je dodao da ima tri dileme za sutra, kao i da su svi igrači zdravi, a potom je iskoristio još jednu priliku da se našali.

"Prehladila nam se radnica u administraciji. Nadam se da će se oporaviti do derbija", u svom stilu je izjavio popularni "Grof".

Kapiten Aleksandar Luković ističe da ekipa sa velikim nestrpljenjem očekuje sutrašnji meč.

"To je posebna utakmica, svi smo orni i spremni. Neće biti lako, ne znači mnogo što smo prvi i imamo 20 pobeda zaredom. Meč sa Patizanom je sam po sebi motiv, nadam se našoj pobedi. Ne bih bio zadovoljan remijem", zaključio je Luković.

Utakmica večitih rivala, 150. po redu, igra se sutra na stadionu Partizana od 17 sati.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара