Infantino: Beograd je oborio sve rekorde

Đani Infantino, generalni sekretar Uefe i kandidat za predsednika Fife, za RTS govorio o završenom Evropskom prvenstvu u futsalu i o budućnosti Fife.

Generalni sekretar Uefe i jedan od najozbiljnijih kanditata za budućeg predsednika Fife, Đani Infantino, pohvalio je organizaciju Evropskog prvenstva u futsalu koje je održano u Beogradu.

"Najpre moram da čestitam Fudbalskom Savezu Srbije i svim ljudima u Beogradu i Srbiji, na odličnoj organizaciji prvenstva i gostoprimstvu. Oborili ste sve rekorde posećenosti, a naredno prvenstvo 2018. odigraće se u Sloveniji, nedaleko odavde. Mi u Uefi smatramo da futsal ima sjajnu budućnost i da će biti sve popularniji, pogotovo u vašoj zemlji posle sjajnih rezultata", rekao je Đani Infantino za RTS.

Jedan od najozbiljnijih kandidata za čelo Fife, koju prethodnih meseci drmaju ogromni skandali, veruje da ova organizacija mora da vrati ugled i poverenje koji je nekada imala.

"Moramo sačekati da se završe procesi protiv Mišela Platinija i Sepa Blatera, a ja ne želim da spekulišem dok se suđenje ne završi. Moramo im dopustiti da se brane. Situacija jeste teška, ali sam ja usredsređen na svoju kampanju. Jedan sam od pet kandidata, poštujem svoje rivale, ali moj glavni cilj biće da vratim fudbal u centar zbivanja. Da reformišem Fifu, da svi ponovo živimo za fudbal, vratimo fudbal u Fifu, razvijamo samu igru i vratimo ugled organizaciji", rekao je Infantino.

On je uveren da je pravi čovek za ovaj posao, pošto zna šta treba da radi i ne plaši se teškog posla.

"Mislim da sam ja pravi čovek za mesto predsednika Fife, jer potreban je neko ko će od prvog dana zasukati rukave i početi da rešava probleme. Neko ko zna i razume sve o fudbalu, ko shvata odnos biznisa i fudbala kao ja. Ako u tome uspem, Fifa će biti organizacija kojoj će svi ponovo verovati", poručio je Infantino.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи