"Crvena" rapsodija u Birmingemu

Liverpul odigrao najbolji meč otkako je na klupu seo Jirgen Klop - "crveni" savladali Aston Vilu sa 6:0. Šest golova, šest različitih strelaca. Među njima i Danijel Staridž. Najteži poraz koji je Vila doživela na svom terenu još od 1935. godine. "Pevci" bolji od Mančester sitija, preuzeli drugo mesto na tabeli.

Fudbaleri Liverpula pobedili su u Birmingemu Aston Vilu sa 6:0, u utakmici 26. kola Premijer lige i popeli se na osmo mesto na tabeli.

Liverpul je poveo u 16. minutu golom Danijela Staridža, koji je u prvoj postavi bio prvi put od oktobra prošle godine. Devet minuta kasnije gol je postigao Džejms Milner, dok je tri gola prednosti "crvenima" doneo Emre Džan u 58. minutu.

Divok Origi postigao je gol u 63. minutu, samo minut pošto je ušao na teren, Natanijel Klajn je postigao peti gol u 65. minutu, a konačan rezultat postavio je Kolo Ture u 71. minutu.

Ekipa Jirgena Klopa je prekinula niz od dve utakmice bez pobede i posle desetog prvenstvenog trijumfa popela se na osmo mesto na tabeli 38 bodova.

Aston Vila je prvi put od oktobra 1983. godine na svom Vila parku u prvenstvu primila šest golova. Interesantno, ovo je najteži poraz Vile na sopstvenom terenu još od 1935. godine, kada je izgubila od Arsenala sa 7:1.

Pretrpela je 16. prvenstveni poraz i nalazi se na poslednjem 20. mestu sa 16 bodova, na osam bodova od sigurne zone. Pretposlednji Sanderlend ima 23 boda, a Njukasl ima 24 i obe ekipe su u zoni ispadanja. Norič takođe ima 24 boda, ali je iznad crte.

U veoma interesantnoj utakmici Totenhem je kao gost savladao Mančester siti sa 2:1. 

Posle prvih 45 minuta igre, na semaforu je stajalo 0:0. Međutim, u nastavku, bilo je mnogo uzbuđenja. 

Totenhem je poveo golom Harija Kejna sa bele tačke u 53. minutu. Izjednačio je mladi rezervista Iheanačo u 73, a pobedu "pevcima" doneo je Kristijan Eriksen u 83. minutu.

Siti je imao nekoliko fenomenalnih prilika u poslednjim minutima, ali je Ugo Loris sačuvao mrežu.

Trener Totenhema Maurisio Poketino zadovoljan je pristupom svojih fudbalera.

"Ova utakmica je bila vrlo važna. Moglo je da se oseti da nije bila uobičajena i da je bila pravi ispit za nas. Zbog toga sam vrlo zadovoljan zbog mojih igrača. Pristup je bio dobar, a odigrali su savršenu partiju protiv tima koji ima mnogo kvalitetnih igrača vrhuznske klase. Moji igrači imaju sve zasluge za pobedu", rekao je Poketino posle meča.

Totenhem je pobedio sa 2:1 i izbio na drugo mesto tabele. Prvi gol je postignut iz penala dosuđenog jer je lopta pogodila u ruku Rahima Sterlinga, koji je skočio i okrenuo leđa da bi blokirao šut. Ta sudijska odluka razbesnela je domaće fudbalere i izazvala brojne polemike tokom meča i nakon njega.

"Nisam video šta se desilo sa mesta na kome sam stajao. Ponekad se takve stvari dešavaju u fudbalu. Nekad vam ide na ruku, a nekada protiv", rekao je Poketino.

Mančester siti je sada četvrti na tabeli, sa četiri boda manje od Arsenala i Totenhema i šest bodova manje od lidera Lestera. Trener "građana" Manuel Pelegrini bio je ljut posle meča zbog dosuđenog penala.

"Sudija je želeo da pokaže penal i pokazao ga je. Odluka je apsolutno pogrešna, jer je lopta pogodila Sterlinga u leđa, pa u lakat. On nije čak ni video loptu. To je isti sudija koji nam u prvom meču protiv Totenhema nije priznao dva gola zbog ofsajda, kada smo izgubili 4:1", rekao je Pelegrini.

On nije imao dilemu da je to ključni trenutak meča.

"To je trenutak koji je odlučio utakmicu. Pre toga nisu imali ni jedan udarac ka našem golu, niti su napravili ijednu priliku. Mi smo rizikovali, timski duh je bio dobar, ali to nije bilo dovoljno", rekao je Pelegrini.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се