Читај ми!

Sanderlend nadigrao Junajted, Čelsi konačno pravi

Fudbaleri Sanderlenda pobedili su na svom terenu Mančester junajted sa 2:1 (1:1) u prvoj utakmici 26. kola engleske Premijer lige. Pobede Sautemptona, Stouka, remi Noriča i Vest Hema. Čelsi sa 5:1 savladao ekipu Njukasla.

Sanderlend je pobedom prekinuo niz od četiri utakmice bez trijumfa, dok je Mančester upisao drugi poraz u poslednja četiri meča. Domaćin je značajno popravio svoje šanse u borbi za opstanak, a Junajted je sve dalje od borbe za četvrtu poziciju i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Ekipa Sema Alardajsa povela je već u trećem minutu golom Vabija Kazrija iz slobodnog udarca sa oko 30 metara. On je poslao veoma neugodnu loptu u šesnaesterac, ali nijedan igrač je nije zakačio, te je ona prošla i pored golamana Davida de Hee i od leve stative se odbila u gol.
Mančester je imao terensku inicijativu, ali nije uspevao da to materalizuje sve do 39. minuta kada je Antoan Marsijal savladao Vita Manonea nakon jedne odbijene lopte i odbrane Italijana posle udarca Huana Mate.

Drugo poluvreme donelo je u potunosti kontrolu Sanderlenda, da bi do trijumfa došli u 82. minutu.

Kazri je izveo korner s desne strane i u šesnaestercu pronašao Lamina Konea, koji je glavom sa oko 10 metara šutirao, da bi Marsijal zaustavio loptu na gol liniji, međutim, ona se odbila o leđa Davida de Hee i ušla u gol.

Sanderlend posle 26 odigranih utakmica zauzima 17. mesto na tabeli Premijer lige sa 23 boda, jednim manje od Njukasla, koji je 16, dok je Mančester peti sa 41.

Fudbaleri Sautemptona pobedili su u gostima Svonsi sa 1:0. Jedini gol na utakmici, vredan tri boda, postigao je Šejn Long glavom u 69. minutu. Sautempton je šesti na tabeli Premijer lige sa 40 bodova, dok je Svonsi na 16. sa 27 bodova.

Stouk je protiv Bornmuta prekinuo seriju od tri uzastopna poraza i trijumfovao sa 3:1. Gosti su poveli u devetom minutu pogotkom Đanelija Imbule, da bi prednost udvostručio Ibrahim Afelaj u 52, a samo tri minuta kasnije do tri gola prednosti Stouk je došao golom Hoselua. Konačan rezultat postavio je Mat Riči u 57. minutu.

Stouk je ovom pobedom došao do devete pozicije u Premijer ligi sa 36 bodova, dok je Bornmut 15. sa 28.

Norič je protiv Vest Hema na svom stadionu imao dva gola prednosti i bio je nadomak okončanju niza od pet uzasopnih poraza, ali je ekipa Slavena Bilića za samo dva minuta stigla do izjednačenja, pa je meč završen rezultatom 2:2.

Norič je poveo golom Robija Brejdija u 54. minutu, da bi u 65. Vesli Hulahan duplirao prednost.

Zaostatak Vest Hema smanjio je Dimitri Paje u 74, a samo dva minuta kasnije isti igrač proigrao je Marka Nobla za izjednačenje. Norič se nakon današnje utakmice nalazi na 17. mestu sa 24 boda, dok je Vest Hem sedmi sa 40.

Vest Bromvič Albion je u gostima savladao Everton sa 1:0, pogotkom Hosea Rondon u 14. minutu, dok je Votford u gostima slavio protiv Kristal Palasa sa 2:1.

Fudbaleri Čelsija ubedljivo su savladali Njukasl 5:1 (3:0) u poslednjoj utakmici subotnjeg programa 26. kola Premijer lige.

Dva gola za "plavce" postigao je Pedro, a po jednom su se u strelce upisali Dijego Kosta, Vilijan i mladi Bertran Traore. Strelac za goste bio je Endi Taunzed.

Branislav Ivanović i Nemanja Matić odigrali su ceo meč za londonski tim, dok je Aleksandar Mitrović u ekipi Njukasla igrao do 70. minuta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво