Aksentijević i Pršić: Bronza prava nagrada za sve

Srpski futsaleri Miodrag Aksentijević i Marko Pršić poručili su da bi pobeda nad Kazahstanom u borbi za bronzanu medalju na prvenstvu Evrope bila prava satisfakcija i nagrada za nacionalni tim.

Srbija je u polufinalu poražena od Rusije 3:2 posle produžetaka, ali u subotu ima priliku da osvoji prvu medalju u istoriji ukoliko savlada Kazahstan.

"Ponosan sam na svoju ekipu koja do sada nije izgubila na celom turniru u regularnom toku. Produžeci su lutrija, mogli su i penali da budu, ali se pokazala razlika između naše i njihove lige, kao i veći broj igrača", poručio je Aksentijević u razgovoru za Tanjug.

Sjajni golman ističe da ekipa, uprkos velikoj iscrpljenosti, i dalje ima snage i motiva da se izdigne.

"Bronza se osvaja, a srebro dobija posle poraza. Još jedan motiv za nas, bili bismo presrećni da osvojimo bronzu, kao i cela nacija. To bi bila prava nagrada", jasan je bio Aksentijević.

Marko Pršić, koji je mnogo puta igrao protiv Rusije, bio je razočaran novim porazom.

"Kao da smo ukleti protiv Rusije, dobijaju nas uvek jedan razlike - 3:2, 2:1, 4:3... Mislili smo da je sada trenutak da ih prelomimo i okrenemo stvari u svoju korist, ali sve je to sport. Imali smo svoje trenutke, stisli ih, lomili u finišu za 3:2 i na kraju opet primili gol", izjavio je Pršić.

On je dodao da ostaje veliki žal, ali i da je borba za treće mesto veliki ulog.

"Mi Srbi smo uvek gladni, da nam je neko pre početka prvenstva rekao da ćemo dovde dogurati svi bismo oberučke prihvatili, ali kako smo pobeđivali rasli su apetiti. Moramo da se odmorimo, uzmemo medalju i napravimo podvig koji niko sa ovih prostora nije uspeo" rekao je Pršić i potom opisao atmosferu u svlačionici posle utakmice sa Rusijom.

"Bili smo utučeni u svlačionici, ali i pričali da smo igrali protiv futsalera koji zarađuju po 300.000 ili 400.000 evra godišnje. Mi smo jedna porodica i igramo svi za jednog", kazao je Pršić.

Futsaler kragujevačkog Ekonomca rekao je da bi trijumf nad Kazahstanom bila nagrada ekipi za trud i zalaganje.

"Bronza bi bila satisfakcija za atmosferu, publiku, sve... Vidi se da nas narod voli, preko noći smo svima u Srbiji postali simpatični. Medalja bi bila kruna svega i ono o čemu smo sanjali", zaključio je Pršić.

Utakmica za treće mesto na prvenstvu Evrope u Beogradu između Srbije i Kazahstana igra se u subotu od 18.30 sati.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво