Kovačević: Lavovski smo se borili

Aca Kovačević, selektor futsal reprezentacije Srbije, čestitao je Rusiji i svojim momcima na lavovskoj borbi. Učinićemo sve da osvojimo treće mesto, poručio je Kovačević.

Selektor reprezentacije Srbije u futsalu Aca Kovačević rekao je da njegova ekipa nije uspela da ostane koncentrisana do kraja u današnjem porazu od Rusije.

"Momci su se lavovski borili, ali nažalost nisu mogli da budu koncentrisani do kraja. Veliki je uspeh što smo uopšte došli u situaciju da igramo ovakve utakmice, a učinićemo sve da osvojimo treće mesto. Motiv uvek imamo", rekao je Kovačević novinarima posle utakmice u Beogradu.

Srbija se nije plasirala u finale Evropskog prvenstva, pošto je u Areni eliminisana od Rusije, porazom 3:2 posle produžetaka.

"Publika je bila zadovoljna pokazanim, može da bude ponosna na ove momke. Da je neko pre prvenstva rekao da ćemo igrati polufinale, i to protiv Rusije, ravnopravno, mnogi ne bi verovali", kazao je Kovačević.

On je ocenio da je premor i premala rotacija u njegovoj ekipi uticala na igru u produžecima.

"To je problem, opteretili smo određeni broj igrača. Nismo imali igrača koji je imao svežinu u produžecima, da akcijama jedan na jedan dobije faul i penal sa deset metara jer su Rusi imali pet prekršaja", naveo je selektor Srbije.

Kovačević je čestitao ruskom timu i poželeo mu sreću u finalu.

Na utakmici se povredio najbolji strelac Srbije Mladen Kocić, koji nije izdržao do kraja, a Kovačević je rekao da se nada da će igrač biti spreman za borbu za bronzanu medalju.

"On je bio pod tako velikim naporima da je dobio grčeve. Opterećenje je bilo toliko da nije mogao da nastavi utakmicu. Nadam se da će se oporaviti do subote", rekao je Kovačević.

Srbija će se za treće mesto boriti protiv poraženog u drugom polufinalnom duelu, u kom se sastaju Španija i Kazahstan.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво