Читај ми!

Janjić: Vreme je da Rusiji naplatimo stare dugove

Reprezentativac Srbije u futsalu Slobodan Janjić rekao je da je vreme da njegova ekipa naplati Rusiji "neke stare dugove" u predstojećem polufinalu Evropskog prvenstva. Srbija se u četvrtak sastaje sa Rusijom u prvom polufinalu kontinentalnog šampionata. Simić i Kocić: Igramo za istoriju i ne želimo da stanemo. Meč u Areni počinje u 18.30 uz direktan prenos na našem Drugom programu.

"Prethodna dva duela su se provukli protiv nas i mislim da je došlo vreme za naplatu nekih starih dugova. Verujem da ćemo pobediti i ući u finale", rekao je Janjić agenciji Beta dan pred polufinale. On je istakao da Rusiji ne sme da se preti, ali i da njegova ekipa ne treba da se plaši.

"Rusija nije reprezentacija kojoj treba pretiti, ali ni koje se treba plašiti. Ovo je naša zemlja, publika, naša šansa. Ne mislim da imamo velike šanse, šanse su u najmanju ruku pola-pola", kazao je Janjić. Prema njegovim rečima, plasman u polufinale je očekivan.

"Najavljivao sam i pre takmičenja da je ova generacija sazrela da napravi dobar rezultat. Očekivao sam pobedu protiv Slovenije, pobedili smo i Portugaliju, a znali smo da smo jači od Ukrajine. Slabije smo tu odigrali, ali smo pobedili i prošli, što je za mene bilo očekivano", naveo je Janjić.

Jedan od najboljih u srpskom nacionalnom timu Mladen Kocić rekao je da želi da njegova ekipa još jednom obraduje naciju i navijače u Areni.

"Nismo mogli da sanjamo polufinale, ali smo se potajno nadali. Nismo želeli da pretimo, da govorimo da ćemo ovo ostvariti, ali smo se nadali. Kada igraš u svojoj zemlji, pred toliko ljudi, to ti da snagu. Najveća radost bi bila kada bismo još jednom obradovali ovih 12.000 ljudi", rekao je Kocić.

On je kazao da je Rusija favorit, ali i da Srbija ima svoje šanse u predstojećem susretu.

"Rusija ima mnogo kvalitetnih igrača i bolja je na papiru. Ali, bolji je bio i Portugal, koji ima najboljeg igrača na svetu Rikardinja. Rusija to nema. Šanse su 60 prema 40 za Rusiju, ali nadam se da će publika i ambijent dovesti do toga da imamo šansu da odigramo dobru utakmicu", kazao je Kocić. Najbolji strelac Srbije je dodao da veruje u čudo.

"Ne znam da li ćemo pobediti ili uzeti medalju, ali mogu da obećam da ćemo ostaviti poslednji atom snage na terenu. Verujem da možemo da napravimo još jedno čudo", rekao je Kocić.

"Definitivno živimo san, ostao je još jedan korak da dođemo do finala i mislim da nije vreme da stanemo. Rusi su snažni, jedna od najboljih ekipa sveta i iskusni, sa nekoliko Brazilaca. Gubili smo tesno od njih u poslednje vreme, u Izmiru nezasluženo i verujem da će nam se vratiti", rekao je Simić Tanjugu.

Rusija je u prethodnim utakmicama uglavnom pobeđivala Srbiju na velikim takmičenjima i u kvalifikacijama, ali Simić veruje da je tome došao kraj.

"Iskreno se nadam da ćemo skinuti skalp i Rusiji. Portugalija i Rusija su timovi iz "velike četvorke", uz Italiju i Španiju. Dve ekipe su otišle kući i sve je moguće", rekao je napadač Ekonomca iz Kragujevca.

Simić je do sada postigao dva gola na šampionatu, uključujući i gol u poslednjoj sekundi za trijumf nad Ukrajinom u četvrtfinalu.

"Tim je na prvom mestu. Nisam ja rešavao utakmice, već svi zajedno. Važno je da pobeđujemo, nadam se da ćemo pomoć publike iskoristiti na najbolji način", jasan je bio Simić.

Duel Srbije i Rusije igraće se u četvrtak od 18.30 u Areni. U drugom polufinalu će se od 21.00 sastati Španija i Kazahstan.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво