Читај ми!

Mamić podneo ostavku u Dinamu, ali ga nije sasvim napustio

Prvi čovek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić podneo je ostavku i od sada će biti samo savetnik kluba, javlja hrvatska agencija Hina.

Mamić je odluku saopštio na konferenciji za medije nakon što je hrvatska Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) juče proširila istragu protiv njega zbog sumnje da je oštetio Dinamo za još devet miliona evra.

"To činim iz razloga da bi Dinamo, u koji sam se zaklinjao, mogao da ide u budućnost i da na čelu ne bude Zdravko Mamić, kako se to ne bi zloupotrebljavalo", rekao je Mamić.

On je dodao da je politika odlučila da uništi Dinamo i njega, kao i da nikada nisu otkrivene nikakve malverzacije u klubu.

Pored Mamića, u trećoj istrazi USKOK-a obuhvaćeni su njegov brat Zoran, sin Mario, bivši glavni direktor i član uprave Dinama Damir Vrbanović, dvoje preduzetnika Igor Krota i Sandro Stipančić, kao i menadžer Niki Vuksan.

Istraga je pokrenuta na temelju nalaza sektora za otkrivanje poreznih prevara Ministarstva finansija, a sumnja se da su Mamić i ostali organizovali udruženje kako bi zloupotrebama u poslovanju preko ofšor kompanija u inostranstvu izvukli novac od transfera igrača Dinama.

Sumnja se da su se optuženi dogovarali o fiktivnim ugovorima između Dinama i kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Svetog Vinsenta i Grenadina, Belizea, Hongkonga, Gibraltara i SAD i za to plaćali nepostojeće usluge posredovanja prilikom transfera fudbalera.

USKOK od ranije tereti Zdravka Mamića da je zajedno sa bratom Zoranom, Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernatom oštetio Dinamo za najmanje 15 miliona evra, kao i da je iz kluba izvukao, preko neobračunatog i neplaćenog poreza, još 10 miliona evra i 500.000 funti.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво