Šalke bolji od Volfsburga, remi Herte i Dortmunda

Fudbaleri Šalkea pobedili su na svom terenu Volfsburg sa 3:0, te su se tako na tabeli primakli trećeplasiranoj Herti koja je u Berlinu odigrala nerešeno bez golova sa Borusijom Dortmund u utakmicama 20. kola Bundeslige.

Šalke je veoma dobro igrao u prvom poluvremenu, posle kojeg je imao dva gola prednosti, da bi potom u finišu utakmice overio drugi uzastopni trijumf u prvenstvu Nemačke.

Ekipa iz Gelzenkirhena povela je u 24. minutu golom Klasa-Jana Huntelara, da bi prednost udvostručio Johanes Gajs u 35.

Trijumf Šalkea overio je Alesandro Šepf u 87. minutu dobrim udarcem sa oko 18 metara posle kontranapada.

Šalke posle 20 utakmica zauzima četvrto mesto u Bundesligi sa 33 boda, dva manje od trećeplasirane Herte, koja je u ne preterano uzbudljivoj utakmici odigrala nerešeno bez golova protiv drugoplasirane Borusije.

Majnc je posle serije loših rezultata pokazao da je u usponu forme drugom uzastopnom pobedom u šampionatu.

Oni su na gostovanju pobedili poslednjeplasirani Hanover sa 1:0, a jedini gol postigao je Hairo Samperio u 24. minutu.

Majnc je ovom pobedom "izbio" na sedmo mesto Bundeslige sa 30 bodova, tri više od Volfsburga, dok je Hanover posle šestog uzastopnog poraza ostao na poslednjem, 18. mestu sa 14 bodova.

Fudbaleri Štutgarta pobedili su na gostujućem terenu Ajntraht sa 4:2 i ostvarili četvrtu uzastopnu pobedu u ligi. Gosti su poveli u 27. minutu golom Kristijana Gentnera, a vođstvo je duplirao Danijel Didavi u prvom minutu sudijske nadoknade vremena prvog poluvremena.

Aleksandar Mejer postigao je gol za domaće u 52. minutu, a Georg Nedermejer vratio je dva gola prednosti u 65. minutu.

Srpski reprezentativac Filip Kostić postigao je četvrti gol za Štutgart u 76. minutu iz jedanaesterca, a konačan rezultat postavio je Šabolč Hušti u 90. minutu.

Štutgart je u poslednjih šest utakmica neporažen, a posle četvrte uzastopne pobede popeo se na 11. mesto na tabeli sa 24 boda. Ajntraht je prekinuo niz od tri meča bez poraza i zauzima 14. mesto na tabeli sa 21 bodom.

Fudbaleri Ingolštata pobedili su na svom terenu Augsburg sa 2:1 i popeli se na deveto mesto na tabeli. Gosti su poveli golom Konstantinosa Stafilidisa u 14. minutu, a Ingolštat je preokrenuo golovima Marvina Matipa u 59. i Morica Hartmana u 85. minutu iz jedanaesterca.

Ingolštat je ostvario sedmu prvenstvenu pobedu i popeo se na deveto mesto na tabeli sa 26 bodova, a Augsburg, koji je poslednje tri utakmice bez pobede, zauzima 13. mesto na tabeli sa 21 bodom.

Od 18.30 igraju Bajer Leverkuzen i vodeći Bajern Minhen.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво