Читај ми!

Partizan izvukao bod na Banjici

Rad - Partizan 2:2 (1:0). U poslednjoj utakmici 21. kola Superlige Srbije Partizan je kao gost osvojio bod protiv „građevinara“. Rad je vodio sa 2:0 do 74. minuta, međutim, Božinov je sa dva gola uspeo da svom timu donese bod. Drulović zadovoljan reakcijom tima, Milanoviću pomešana osećanja.

Rad je imao dva gola prednosti preko Aleksandra Trninića u 36. i Đorđa Denića u 60, ali je rezervista Valeri Božinov izjednačio rezultat u 72. i 85. minutu. Fudbaleri Partizana ponovo su oscilirali i iskazali slabosti, ali su na kraju uspeli da izvuku nerešen rezultat u finišu meča, iako su čak mogli i do trijumfa.

Partizan je u prvom poluvremenu bio bolji rival, imao je inicijativu i kontrolu igre, a pokušavali su Nikola Ninković, Saša Ilić i Ivan Šaponjić da postignu gol, ali nisu iskoristili svoje šanse.

Aktuelni šampion je najbolju šansu imao u petom minutu, kada je Stefan Vico igrao rukom u svom šesnaestercu, zbog čega je dosuđen penal. Kapiten Ilić nije, međutim, uspeo da iskoristi jedanaesterac, pošto mu je golman Miloš Budaković odbranio šut. Ovo je Partizanu šesti neiskorišćeni penal ove sezone.

Domaći tim je poveo u 38. minutu sjajnim udarcem Trninića iz slobodnog udarca sa oko 25 metara. To je "građevinarima" bio prvi udarac u okvir gola.

Partzan ofanzivno počeo drugo poluvreme, ali nije pravio šanse. Rad je, sa druge strane, pravio jako malo prilika, ali ih je koristio, tako da je u 60. minutu poveo sa 2:0.

Borko Veselinović je odlično prošao po desnoj strani i ubacio loptu u kazneni prostor, gde je Đorđe Denić bio potpuno sam i nije mu bilo teško da iz blizine savlada Filipa Kljajića.

Preokret je usledio od 59. minuta, kada je Valeri Božinov ušao umesto Ivana Šaponjića.
Andrija Živković je u 73. minutu prošao po levoj strani i centrirao u šeasnaesterac, a Božinov je sa pet metara savladao Budakovića za 1:2.

Partizan je posle toga krenuo u potpunu inicijativu, što se isplatilo u 84. minutu. Živković je ponovo centrirao, ovog puta sa desne strane, i pronašao Lazara Ćirkovića, koji je spusti loptu Božinovu, a on je iz neposredne blizine u velikoj gužvi sproveo loptu u mrežu za 2:2.

Darko Brašanac je u 88. minutu sjajno šutirao, ali je Budaković odbranio.

Rezultati i strelci 21. kola Superlige:

Rad - Partizan 2:2 (Trninić 36, Denić 60. - Božinov 72, 85)

Odigrano u subotu:
Borac - Mladost 1:2 (Mićić 83 - Milosavljević 16, Golemić 23. penal)
OFK Beograd - Javor 0:1 (Gafurov 71)
Spartak - Novi Pazar 2:0 (Ilić 23, Ivanović 87)
Voždovac - Metalac 1:0 (Odita 42)
Vojvodina - Jagodina 3:1 (Rosić 7, Ožegović 14, 80. - Popović 45)
Crvena zvezda - Radnik 5:0 (Vijeira 25, 34, 81, Katai 57, Srnić 89)

Petak:
Radnički Niš - Čukarički 0:0.

Tabela: Crvena zvezda 59 bodova, Borac 37, Čukarički 36, Vojvodina 34, Partizan 33, Radnički Niš 32, Vojvodina 31, Javor 30, Mladost 30, Voždovac 28, Radnik 24, Novi Pazar 23, Metalac 21, OFK Beograd 18, Jagodina 16, Rad 16, Spartak 13 (-4).

Drulović zadovoljan reakcijom tima, Milanoviću pomešana osećanja

Trener fudbalera Partizana Ljubinko Drulović rekao je danas da ne može da bude zadovoljan igrom svog tima u prvom poluvremenu utakmice sa Radom, ali da je zadovoljan reakcijom ekipe koja je od 0:2 došla do izjednačenja.

"Prava prvenstvena utakmica. Mi smo u prvom poluzvremenu kontrolisali igru, imali smo i penal i mnogo šansi i mogli smo već tada da završim utakmicu. Rad nam je iz jednog udarca dao gol i umesto da vodimo, završili smo prvo poluvreme u minusu. Bilo nam je teško, pre svega zbog promašenog penala. Momenat je takav, igrači to nisu mogli da podnesu", rekao je Drulović.

Partizan je u četvrtak izgubio od Augsburga i eliminisan je iz evropskih takmičenja, a posle 21 kola Super lige nalazi se na petom mestu tabele.

"Zna se da je posle onakve utakmice teško vratiti ekipu, ali smo u drugom poluvremenu učinili sve. Momci su pokazali karakter i izjednačili. Ne možemo da zadovoljni prvim poluvremenom zbog mnogo propuštenih šansi i promašenog penala, ali možemo da budemo zadovoljni reakcijom igrača posle 0:2", rekao je Drulović.

Trener Rada Milan Milanović rekao je da ne može da bude zadovoljan bodom.

"Pomešana su mi osećanja. Kad vodiš 2:0, ne možeš da budeš zadovoljan ako ne pobediš. Ušli smo nervozno u utakmicu, kao da smo se uplašli protivnika, ali posle tog početka smo došli sebi. Bili smo agresivni i brzi i dobro smo parirali Partizanu", rekao je Milanović.

On je kazao da je uopšteno gledano zadovoljan igrom svog tima do pred kraj utakmice.

"Drugo poluvreme smo odigrali taktički i do tog drugog gola, negde do 70. minuta sve je bilo dobro. Ali, Partizan je Partizan, Partizan ima snagu. Uspeli su da izjednače. Niti ćemo da očajavamo, niti da kukamo što nismo uspeli da zadržimo prednost od 2:0. Naš glavni cilj je sada da i protiv Jagodine odigramo kao danas prvih 70 minuta", rekao je Milanović.

 

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи