Drulović: Za Partizan i srpski fudbal

Trener Partizana Ljubinko Drulović veruje da će njegova ekipa napraviti pozitivan rezultat u utakmici protiv Augzburga i da će na proleće igrati u Ligi Evrope, što bi, kako ističe, bilo važno ne samo za crno-bele nego i ukupni srpski fudbal.

"Svesni smo značaja utakmice, možda najznačajnija ove godine. Koncentrisani smo i nadam se da ćemo nastaviti uspešan evropski put koji smo započeli. To bi bilo važno za Partizan i srpski fudbal, verujem da ćemo na proleće igrati u Evropi", rekao je Drulović.

Partizanu odgovara i remi, pa čak i svaki poraz od jednog gola razlike (a čak i poraz od 0:2), ali Drulović najavljuje crno-bele organizovane tako da jure pobedu, što bi bila impresivna osma ove sezone u Evropi.

"Partizan će učiniti sve da pobedi. Gde god da igramo, kod kuće ili na strani, uvek idemo na tri boda. Verujem da ćemo svi biti zadovoljni. Maksimalno smo motivisani da zabeležimo uspeh", istakao je Drulović.

"Važno je da budemo odgovorni i disciplinovani, da ispunimo sve zadatke i da na najbolji način reprezentujemo srpski fudbal."

Drulović, kaže, "već ima tim u glavi".

"Bitno je da su svi spremni. Bitno je da svi pomognu. Utakmica će biti takva da će svaki igrač biti važan", dodao je on.

Najbolji fudbaler Augzburga, konsenzus je, jeste Paragvajac rođen u Argentini, Raul Bobadilja.

"Kvalitetan je igrač, nadam se da sutra neće imati svoj dan, ali i da će naša odbrana uraditi dobar posao. Preuzimaćemo ga, nećemo ga striktno čuvati, ali ne preti opasnost samo od njega, jer je Augzburg jak kao tim. Očekuje nas kvalitetna utakmica, bilo bi fantastično da ponovimo uspeh od pre decenije", rekao je Drulović.

Partizan ove sezone ima nestvarnih problema sa izvođenjem jedanaesteraca. Ko će šutirati penal ako do toga dođe?

"Ako Saša Ilić bude na terenu, on će šutirati... Za drugo, videćemo", naveo je Drulović.

Pomenuti kapiten Partizana ističe da njegov tim ima veliku priliku, ali da nipošto neće biti lako.

"Nadam se da ćemo uz podršku navijača ostvariti san. Ne očekujem lak posao, igramo sa Nemcima, koji uvek igraju do poslednjeg minuta. Međutim, nisu navikli na atmosferu na našem stadionu i na evropske utakmice, verujem da i njima neće biti lako", rekao je Ilić.

Kako naglašava, rezultate u domaćem prvenstvu bi menjao za evropske. Čini se, štaviše, da je srpski šampion to i uradio na neki način u ovom delu sezone.

"Menjao bih vrh tabele za rezultate u Evropi. Partizan je bio dominantan u prvenstvu. Nekada se govorilo da titule u prvenstvu ne znače bez većih rezultata u Evropi, a sada se to promenilo", zaključio je Ilić.

Utakmica između Partizana i Augzburga igra se u četvrtak od 21.05 na stadionu u Humskoj.

Partizan ima priliku da prezimi tek šesti put u svojoj istoriji, prvi put posle 11 godina i sezone 2004–2005. Od raspada bivše Jugoslavije, to je bio jedini put da je srpski klub igrao evropski fudbal posle Nove godine.

Prvi na tabeli Grupe L Lige Evrope jeste Atletik Bilbao sa 12 bodova, dok je na poslednjem mestu AZ Alkmar sa tri boda. Između su Partizan sa devet i nemački Augzburg sa šest.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво