Prekidaj, dosadno mi je, prelazi odmah na penale...

Mauritanija nije najsrećnije mesto na planeti. To je jedna od siromašnijih zemalja Afrike, sa izraženim problemom sa ropstvom, prisilnim radom dece i opštim kršenjem ljudskih prava. Nije ni čudno onda što ni fudbal nije baš kakav bi trebalo da bude...

Pobednik meča Superkupa ove zemlje Magreba odlučen je šutiranjem jedanaesteraca posle 63 minuta igre - zato što je predsedniku republike Mohamedu Abdel Azizu dosadilo da je gleda.

Duel ekipa Tevrag-Zeina i ACS Ksar je trebalo da bude, upotrebićemo onaj oprobani izraz, praznik fudbala. Međutim, kao takav nije bio po volji gospodinu Abdel Azizu.

Kako prenose mediji, prvi čovek države nije bio zadovoljan tempom utakmice, pri rezultatu 1:1. Umesto da sačeka poslednjih pola sata, pa još toliko u eventualnim produžecima, on je naprosto naredio da se sve to preskoči i pristupi penalima.

Arbitar, na iznenađenje fudbalera i publike, upravo je to i uradio. Prekinuo je duel i odmah prešao na serije jedanaesteraca. Tim Tevrag-Zeine odneo je trofej kući.

Bizarna odluka izazvala je, odmah posle zbuljenosti, i bes prisutnih i onih koji su na neki drugi način pratili duel. Nakon prvobitnog, ne kratkog perioda ćutanja (kažu da je to zlato), oglasila se i fudbalska federacija Mauritanije.

"Poričem da je postojala bilo kakva intervencija predsednika Republike. Odluka je doneta zbog organizacionih problema", rekao je predsednik Saveza Ahmed Abderahman.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво