Читај ми!

Dortmund ubedljiv protiv Štutgarta, remi Bajera i Šalkea

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda nadigrali su na svom Vesfalenu ekipu Štutgarta sa 4:1 (2:1) u 14. kolu nemačke Bundeslige. Filip Kostić asistent kod gola Štutgarta. Leverkuzen i Šalke podelili bodove - 1:1.

Borusija se vratila na pobednički kolosek, koji je na kratko prekinula porazom u prošlom kolu protiv Hamburga, na pravi način i lakim trijumfom nad "švabama" došla na osam bodova od Bajerna.

Pjer-Emerik Abumejan nastavio je da rešeta u Bundesligi i sa dva nova gola stigao do broja 17, što ga činim prvim strelcem lige.

Sa druge strane, sve što su gosti iz Štutgarta uspeli da urade jeste da unesu neizvesnost u finišu prvog poluvremena preko Danijela Didavija, kojem je, kao na tacni, pred praznim golom asistirao Filip Kostić.

Štutgart će se i ove sezone grčevito boriti za opstanak, pošto se nalazi na 16. mestu koje vodi u baraž.

Fudbaleri Bajer Leverkuzena i Šalkea odigrali su večeras nerešeno 1:1 u utakmici 14. kola nemačke Bundeslige, dok na meču između Augsburga i Volfsburga nije bilo golova.

Posle prvog poluvremena nije bilo golova na stadionu Baj arena između Bajera i Šalkea.

"Farmaceuti" su bili bolji rival, imali su veći posed lopte i dve dobre prilike za gol, međutim, Karim Belarabi nije uspeo da savlada golmana Šalkea u 32. i 43. minutu.

Šalke je na početku drugog poluvremena šokirao domaću publiku, pošto su posle jedne kontre i proigravanja Leona Gorecke kroz odbranu Bajera za Maksima Čupo-Motinga u 50. minutu gosti poveli.

Ipak, domaćin je u nastavku meča sve ozbiljnije pretio, a to im se isplatilo u 85. minutu. Havijer Ernandes je ubacio loptu s desne strane, a golman Šalkea Ralf Fahrman ju je odbio, međutim, samo do zatrčalog Rithera, kog je ona pogodila u grudi i ušla u gol.

Rezultati i strelci:

Borusija Dortmund - Štutgart 4:1 (Kastro 3, Abumejan 19, 90+1, Nidermajer 65. autogol - Didavi 40)

Bajer Leverkuzen - Šalke 1:1 (Rither 85 - Čupo-Moting 50) 

Augsburg - Volfsburg 0:0 

Subota:
Bajern - Herta 2:0 (Miler 34, Koman 41)
Verder - Hamburg 1:3 (Ujo 64. - Iličević 3, Gregorič 27, Miler 68)
Hanover - Ingolštat 4:0 (Guedes 5, Andreasen 11, Karaman 24, Beh 83)
Hofenhajm - Borusija Menhengladbah 3:3 (Cuber 11, Polanski 34, Amiri 47. - Jonson 5, 87, Drmić 56)
Majnc - Ajntraht Frankfurt 2:1 (Muto 5, Malili 42. - Seferović 61)

Petak:
Darmštat - Keln 0:0

Tabela: Bajern 40, Borusija Dortmund 32, Volfsburg 25, Herta 23, Borusija Menhengladbah 22, Hamburg 21, Bajer 21, Šalke 21...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво