Božović: Evropa je opstanak za Crvenu zvezdu

Miodrag Božović ponovio - po ko zna koji put - da je jedini način da Crvena zvezda opstane igranje evropskih takmičenja.

Ali pre njih, valja vojevati borbe na domaćem bunjištu. Trener ekipe sa stadiona "Rajko Mitić" istakao je da ne želi da potceni Voždovac.

"Sledeći meč biće još jedna borba u nizu, borba protiv statistike, jer smo u nizu od 15 pobeda. Poštujemo Voždovac, ali očekujemo još jednu pobedu", rekao je Božović.

Crvena zvezda dočekaće u subotu na svom stadionu Voždovac u utakmici 19. kola Super lige Srbije. Crveno-beli "jure" 16. uzastopni trijumf u šampionatu, kojim bi došli na korak od izjednačenja rekorda iz 2000. godine, kada su crveno-beli predvođeni trenerom Slavoljubom Muslinom upisali 17 pobeda u nizu. Niz trenutnog sastava crveno-belih počeo je upravo u meču sa narednim rivalom, u meču odigranom na Vračaru.

Božović je rekao da Zvezda u zimskom prelaznom roku planira da dovede dva kvalitetna pojačanja.

"Želimo u januaru da dovedemo dvojicu kvalitetnih igrača, kao i krajem maja, pred početak kvalifikacija. Neke igrače ćemo morati na pozajmicu da pošaljemo, nekima da nađemo klub u inostranstvu. Žao mi je ovih što ne igraju, ali nemamo mesta za sve. Po prvi put sam trener takvih igrača, koji jako treniraju, a ne igraju. Siguran sam da bi u mnogim klubovima bili nosioci, ali u ovom sistemu za njih nema mesta. U decembru ćemo obaviti razgovore sa njima", rekao je Božović.

Na pitanje novinara da pojasni izjavu za "Sportski Žurnal" o finansiranju, Božović je istakao da nikome nije postavio ultimatum.

"Kao što sam rekao, nisam postavio ultimatum nikome, jer i ne mogu... Nemamo Upravu. Samo sam rekao da postoji mogućnost da se ekipa delimično raspadne posle 16. decembra ukoliko ne bude novca da se isplate zaostale zarade. U ovaj tim treba ulagati, jer ima veliki potencijal, pokazali su mnogo toga", rekao je Božović.

Trener Zvezde dodao je da igrači ne razmišljaju o novcu dok igraju, ali da se finansijska situacija u klubu mora rešiti.

"Niko ne razmišlja o novcu dok igra, ali ovo mora da se reši. Oni igraju srcem za klub, videli ste kako su se radovali golovima protiv Radničkog, kao da smo osvojili ne znam ni ja šta, a ne postigli golove na običnom meču. Zvezda mora da obezbedi samofinasiranje, da svake godine igra Evropu kako bi opstala. Imala je priliku pre dve godine da uđe u Ligu šampiona, ali licenca nije tada obezbeđena, tako da mi je i sada sumnjivo", kazao je on.

Utakmica 19. kola Super lige Srbije igraće se sutra na stadionu Rajko Mitić od 13.00.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво