Partizan na korak od evropskog proleća

AZ Alkmar - Partizan 1:2 (kraj). Nova evropska utakmica Partizana i nova pobeda crno-belih. "Valjak" izdržao napade domaćeg AZ Alkmara, a potom golovima Abubakara i Živkovića obezbedio veliku pobedu. Partizan u poslednjem kolu igra protiv Augsburga i potrebno je samo da ne izgube sa više od dva gola razlike za prolaz.

Fudbaleri Partizana pobedili su u gostima posle preokreta AZ Alkmar sa 2:1 u petom kolu Grupe L Lige Evropa i tako došli na korak od plasmana u sledeću fazu takmičenja.

Partizan je sada drugi na tabeli sa devet bodova, tri više od Augsburga, sa kojim igra u poslednjem kolu, 10. decembra. Crno-beli su nemačku ekipu u gostima pobedili 3:1 i potrebno je u poslednjem kolu samo da ne izgube sa više od dva gola razlike za prolaz.

U drugoj utakmici Grupe L, Atletik Bilbao je u gostima pobedio Augsburg sa 3:2 u meču u kome su oba tima pravila preokrete. Španski tim sada ima 12 bodova i obezbedio je prvo mesto tabele. Alkmar je ostao poslednji sa samo tri boda i on nema nikakve šanse za drugu fazu.

Alkmar je poveo golom Dabneja dos Santos Souze u 48. minutu. Partizan je izjednačio preko Abubakara Oumarua u 65, a slavio pogotkom Andrije Živkovića u 89. minutu.

Alkmar je bio bolji tim tokom većeg dela utakmice, a Partizan je mnogo grešio u prvih oko pola sata i u dva navrata je holandski tim imao izgledne šanse, ali ih nije iskoristio.

Crno-beli su u završnici uspostavili ravnotežu i napravili dve dobre prilike, ali nije bilo golova.

Alkmar je poveo već početkom drugog poluvremena. Rajko Brežančić je sa leve strane centrirao u šesnaesterac, a Souza je primio loptu i između dvojice "ukopanih" defanzivaca Partizana sa oko 12 metara šutirao u suprotni ugao gola nemoćnog Filipa Kljajića.

Crno-beli su izjednačili posle jednostavne akcije. Aleksandar Subić je sa leve ivice šesnaesterca kratko dodao loptu Nikoli Ninkoviću, koji je visoko centrirao u šesnaesterac, a Oumaru je u padu glavom skrenuo u mrežu.

Šampion Srbije nije tu stajao već je napadao i do konačnog preokreta došao u 89. minutu. Oumaru je sjajno prošao po levoj strani i ušao u šesnaesterac, pored dvojice defanzivaca Alkmara, a onda je dodao u sredinu do Živkovića, koji je samo zakucao u mrežu za veliku pobedu Partizana.

Ovako je protekao meč:

20.55 - Kraj, velika pobeda Partizana u Holandiji.

20.45 - GOOOOL! U poslednjem minutu meča, Partizan dolazi do prednosti. Fantastičan prodor Abubakara po levoj strani, dodaje do Živkovića koji postiže gol!

20.20 - GOL! Abubakar Umaru donosi izjednačenje. Ninković je centrirao a Kamerunac glavnom spustio loptu u mrežu.

20.05 - GOL! Posle tri minuta u drugom poluvremenu, domaćin je došao do prednosti. Souza je iskoristio neodlučnost odbrane Partizana i postigao prelep pogodak.

20.00 - Počeo je drugi deo igre.

19.48 - Polse prvog dela igre, nema golova u Holandiji.

19.00 - Počeo je meč u Holandiji.

18.30 - Sastavi timova.

Partizan: Kljajić, Bandalovski, Ćirković, Vulićević, Subić, Brašanac, Jevtović, Babović, Ninković, Živković, Umaru.

AZ Alkmar: Kutinjo, Johanson, Guvelev, Lukasen, Brežančić, Ortiz, Van Overem, Henriksen, Sueza, Jahanbahš, Jansen.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво