Zvezda osvojila Niš, Katai i Ibanjez doneli trijumf

Nikada nije lako igrati u Nišu i na Čairu. Kombinacija kvalitetnog protivnika, odličnog trenera Milana Rastavca i uvek ispod proseka pripremljenog terena vrlo često je bila prevelika prepreka za naše najveće klubovi. Ali tako nije bilo ovoga puta, pošto je Crvena zvezda - golovima Kataija i Ibanjeza - savladala Radnički sa 1:2.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u Nišu Radnički sa 2:1 u poslednjoj utakmici 18. kola Super lige Srbije i ostvarili 15. uzastopnu pobedu u prvenstvu.

Zvezda je povela golom Aleksandra Kataija u 54. minutu, a izjednačio je Aleksandar Jovanović u 65. Pobedonosni gol za Zvezdu postigao je Luis Ibanjez u 84. minutu.

To je prva pobeda crveno-belih na Čairu još od 2001. godine.

Zvezda je tako pobedila svaku ekipu u Super ligi ove sezone, nakon što je sa Radničkim u trećem kolu odigrala 1:1, pa je posle toga nanizala 15 pobeda.

Crveno-beli su prvi na tabeli sa 50 bodova, a Radnički zauzima peto mesto sa 28 bodova.

Prvi ozbiljniji napad na utakmici imao je Radnički, u 12. minutu, kada je Darko Bulatović dobro šutnuo, ali je pogodio prečku.

Prvi šut u okvir gola Zvezda je imala u 31. minutu. Posle kontranapada Predrag Sikimić je dodao loptu do Bruna Matosa, on je šutirao po zemlji, ali je golman domaćih sigurno odbranio.

Ekipe do kraja poluvremena nisu napravile ozbiljniju šansu, ali su svakako igrale grubo i napravile mnogo prekršaja.

Zvezda je povela u 54. minutu golom Kataija, koji je sa oko 20 metara poslao loptu u donji levi ugao. To je 11. gol Kataija u prvenstvu i prvi je strelac lige. Četiri minuta kasnije poništen je gol Luisa Ibanjeza.

Radnički je izjednačio u 64. minutu golom Jovanovića, koji je izašao pred gol Zvezde i prebacio loptu preko golmana Damira Kahrimana.

Pobedonosni gol za Zvezdu postigao je Ibanjez u 84. minutu. On se oslobodio čuvara i bez problema poslao loptu u mrežu domaćih, koji su uspeli jedan kontranapad da pretvore i priliku za rivala.

U narednom 19. kolu Zvezda će igrati na svom terenu protiv Voždovca, a Radnički u Nišu protiv Metalca.

Božović: Bilo je teško, ali i zasluženo; Rastavac: Šteta zbog greške

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je zadovoljan velikom borbom svojih igrača u utakmici sa Radničkim iz Niša i dodao da je ekipa do pobede došla zahvaljujući individualnom kvalitetu.

"Radnički je ekipa koja je primila najmanje golova u prvenstvu, dobro se brani, ima u odbrani čvrste momke koji dobro skaču. Ovakav teren ne dozvoljava dobru igru, mora da se preskače. Oni su nam dosta dobro parirali, ali presudio je individualni kvalitet", rekao je Božović posle utakmice za televiziju Arenasport.

Trener Radničkog Milan Rastavac rekao je da nije nezadovoljan igrom svoje ekipe.

"Pružili smo onoliko koliko možemo u ovom momentu. Šteta zbog greške kod drugog gola, Zvezda je za tu nijansu bila bolja. Ostaje nam da radimo i igramo, čeka nas utakmica protiv Metalca u narednom kolu. Ne mogu da kažem da sam nezadovoljan", rekao je Rastavac.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво