Читај ми!

Ludogorec bolji od Crvene zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Ludogoreca sa 3:1 (2:1) u prijateljskoj utakmici odigranoj u bugarskom Razgradu.

Pred oko 2.500 gledalaca na Ludogorec areni, strelci su bili Marselinjo u 7, Kafu u 12. i Lukas Afini u 81. za Ludogorec, a Mičel Donald u 49. minutu za Crvenu zvezdu.

Kombinovani timovi četvorostrukog uzastopnog šampiona Bugarske (ali i sastav koji ove godine nije uspeo da se izbori za evropski fudbal) i lidera Supelige Srbije odigrali su prijateljski meč, koji je po mnogo čemu ličio na takmičarski. Bilo je čvrste igre i oštrih startova sa obe strane, ali je Ludogorec u ovom trenutku pokazao da je jači tim.

Zvezda je igrala bez nekolicine ključnih igrača, Kataija, Grujića, Vijeire i Kahrimana, ali to ne bi smelo da bude opravdanje za lošu partiju, naročito u prvom poluvremenu.

Domaćini su furiozno otvorili duel i već u uvodu stekli dva gola prednosti posle velikih grešaka fudbalera Zvezde. 

Prvo je Marselinjo iskoristio kiks Mbođa, a potom je Donald kao poslednji igrač odbrane izgubio loptu, posle čega je Kafu lako savladao Supića.

Ludogorec se time nije zadovoljio, brzonogi trio ofanzivnih fudbalera Lukoki-Marselinjo-Kafu zadavao je mnogo problema gostima, ali u nekoliko situacija nisu bili precizni iz više nego izglednih situacija.

Sve što su crveno-beli uradili za prvih 45 minuta bili su slabi pokušaji Sikimića, Srnića i Stojanovića.

Izabranici Miodraga Božovića odigrali su nešto bolje drugi deo meča, a Donald se za grešku iskupio golom. Holandski vezista je sa oko 20 metara savladao golmana Stojanova.

U tim momentima se čak igralo više pred golom Ludogoreca, ali su domaći bili opasni iz kontri i jednu takvu rešio je vezista Afini.

Ludogorec je mogao ubedljivije da slavi, ali je golman Supić odbranio nekoliko zicera i sprečio teži poraz.

Priliku da debituje za prvi tim Zvezde dobio je 16-godišnji Luka Ilić, zamenivši u poslednjih 15 minuta Mihajla Ristića, kao i godinu dana stariji imenjak Adžić.

Crvena zvezda: Supić, Cvetković, Pavićević, Mbođ, Ibanjez, Donald, Ristić, Stojanović, Srnić, Matos, Sikimić. Igrali su još: Vered, Ilić, Adžić.

Ludogorec: Stojanov, Vitinja, Terzijev, Aleksandrov, Pimenta, Đakov, Afini, Marselinjo, Kafu, Lukoki, Vanderson. Igrali su još: Kišada, Angulo, Kovačev, Marem.

Božović: Veliko iskustvo za nas

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović izjavio je da je prijateljska utakmica protiv Ludogoreca dobro iskustvo za njegov tim i da jedino nije zadovoljan rezultatom.

"„Izvanredna utakmica, pogotovo za nas. Nismo imali prilike da igramo na ovom terenu, podloga je bila brza i napravili smo dve greške koje su nas koštale poraza. Onda kada je trebalo da primamo golove, spasao nas je golman Supić. U drugom poluvremenu bili smo bolji, postigli lep gol, ali nas je greška koštala novog gola"“, rekao je Božović na konferenciji za medije posle utakmice.

On je dodao da je zadovoljan kako su odigrali igrači koji nisu imali preveliku minutažu ove sezone, uključujući i krivca za prvi gol na večerašnjem meču, Mamadua Mbođa.

"„S obzirom da Mbođ ne igra standardno, zadovoljan sam. Mislim da je pokazao da može da igra ozbiljan fudbal. Sikimić je odigrao izvaredno, Cvetković, Donald... Objektivno, bili smo danas slabi, ali ova utakmica je dobro iskustvo i osim rezultata sve ostalo je bilo dobro"“, poručio je trener Crvene zvezde.

Prema njegovim rečima, ova ekipa je još uvek u stvaranju.

„"Ova ekipa je u stvaranju, još će se stvarati, u decembru ćemo dovesti još dva pojačanja. Ako budemo prvaci, i u kvalifikacijama za Ligu šampiona, još dva i to će biti dovoljno. Ludogorec ima mnogo stranaca, imaju mnogo brzih igrača i igra sasvim moderan fudbal"“, istakao je Božović i zahvalio domaćinima na lepom prijemu.

Fudbaleri Crvene zvezde naredni meč u Super ligi igraju sledećeg vikenda protiv Radničkog u Nišu. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво