Ćurčić: Nadam se da sam ja najveći problem

Selektor Srbije Radovan Ćurčić preuzima krivicu na sebe za ubedljiv poraz od Češke - 4:1. Iskreno se nadam, za dobrobit srpskog fudbala, da sam ja najveći problem, izjavio je Ćurčić. Treba da nas je sramota, kaže Nemanja Matić.

Selektor reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić posle ubedljivog poraza od Češke (4:1) rekao je da se iskreno nada, za dobrobit srpskog fudbala, da je on najveći krivac i najveći problem.

"„Do primljenog prvog gola, 17. minuta, imao sam utisak da držimo stvari pod kontrolom, ali ovo je četvrta-peta utakmica da primamo gol iz prvog udarca. To mora da ide na dušu jednom čoveku. Iskreno se nadam da sam ja najveći problem i najveći krivac, za dobrobit srpskog fudbala. Voleo bih da je promena selektora to što će naš fudbal pokrenuti na bolje“", izjavio je Ćurčić na konferenciji za medije posle prijateljskog meča u Ostravi.

Na konstataciju srpskih novinara da nije baš on najveći problem i da je evidentno da igrači jedno lice pokazuju u klubovima, a drugo u reprezentaciji, Ćurčić je opet preuzeo krivicu.

"„Ako su tako izgledali, onda sam ja isključivi krivac. Moj posao je da to dovedem u red, ne bih mnogo pričao o problemima, mislili smo da smo rešili neke stvari kada je sama igra u pitanju, ali očigledno je da nemamo dovoljno takmičarskog duha da jednu ovakvu utakmicu ne izgubimo na ovakav način. Ozbiljna i iskusnija ekipa ovu utakmicu bi privela kraju sasvim drugačije“", konstatovao je Ćurčić.

Prema njegovim rečima, greške koje su pravljene su nedopustive.

"„Za jednu ozbiljnu reprezentaciju koja želi da igra na ovakvom nivou, odigrali smo samo 20 minuta kako treba. Posle prvog gola to nije ličcilo na ono što smo želeli, napravili smo mnogo grešaka za jednu reprezentaciju koja pokušava nešto da napravi. Nije bilo ni strpljenja, u drugo poluvreme ušli smo da brzo damo gol, posle 2:1 opet smo kažnjeni. Veći deo nismo ličili na organizovanu ekipu. Sada smo svesni realnosti i na nama da lociramo probleme"“, zaključio je Ćurčić.

Matić: Katastrofa...

Sa druge strane, Nemanja Matić veruje da selektor ni malo nije kriv za poraz.

"Treba da nas je sramota. Ovo što smo večeras odigrali bila je prava katastrofa. Mi igrači apsolutno smo glavni krivci, tu nema dileme. Ekipa je na nešto i ličila u prvom poluvremenu, ali u drugom je sve bilo katastrofalno", izjavio je Matić posle meča.

Na konstataciju novinara da je Ćurčić preuzeo krivicu za slabo izdanje u Ostravi fudbaler Čelsija je odbacio takvo gledište.

"Selektor ništa nije kriv. Mi smo igrali očajno, sramotno, i mi smo apsolutno isključivi krivci, sto odsto", zaključio je Matić.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво