Milinković: Da zbijemo redove i pobedimo

Partizan igra sjajno u Evropi - i to je nešto što prija svakom navijaču Parnog valjka - ali mora da počne da pobeđuje u Superligi Srbije kako bi ostavio sebe u borbi za šampionsku titulu. Duel u Surdulici protiv Radnika neće biti nimalo lak, i to ne samo zbog motivisnaog rivala, već i zbog velikih kadrovskih problema sa kojima se crno-beli suočavaju. Put juga Srbije neće Andrija Živković, Umaru Abubakar, Saša Ilić, Gregor Balažic, Fabrisio, Lukić, Šaponjić, dok su Jevtović i Ninković tek izašli iz povreda i nije jasno koliko su spremni.

Trener Partizana Zoran Milinković rekao je da crno-beli i dalje imaju ozbiljnih kadrovskih problema (doduše neki igrači se jesu oporavili), ali je naveo da će njegova ekipa pokušati da zbije redove i upiše pobedu protiv Radnika u Surdulici.

"Čeka nas pun stadion i izuzetno motivisan domaćin, ekipa koja nije poražena u poslednja tri meča. Ima tu iskusnih igrača i, s te strane gledano, očekuje nas težak meč. Za njih je Partizan velika motivacija. Ući će u meč vrlo ambiciozno", rekao je Milinković.

"Partizan ima dosta problema. Nije tajna da zbog povreda neće igrati Andrija Živković, Umaru Abubakar, Gregor Balažic i Saša Ilić. Pravo nastupa zbog kartona nemaju Fabriso i Saša Lukić. Zbog reprezentativnih obaveza odustni su Ivan Šaponjić i Nemanja Glavčić", naveo je Milinković.

"Pokušaćemo da prevaziđemo te probleme, a najbolje bi bilo da to uradimo pobedom. Moramo da zbijemo redove i da odigramo najbolje što možemo i zabeležimo pobedu protiv vrlo motivisanog domaćina", dodao je Milinković.

On je naglasio kao olakšavajuće okolnosti to što su iz povreda izašli Marko Jevtović i Nikola Ninković.

Partizan je, posle 12 odigranih utakmica u domaćem šampionatu, na četvrtom mestu na tabeli sa 20 bodova, odnosno sa čak 12 manje od prvoplasirane Crvene zvezde.

Milinković je dodao da i dalje veruje da Partizan može da odbrani titulu.

"Kakav bih ja sportista i trener bio da ne verujem? Partizanu ovi problemi ne smeju da budu alibi", naveo je Milinković.

Crno-bele posle utakmice sa Radnikom očekuje meč sa Javorom, koji je drugi na tabeli sa 22 boda. Ukoliko Partizan pobedi Radnik i Javor do kraja ove nedelje ima šanse da bude i drugi na tabeli Super ligi Srbije.

"Treba ići korak po korak. Nismo u situaciji da dajemo velika obećanja, treba raditi i iz svake utakmice tražiti najviše i boriti se do kraja. Pravo na nadu ne može niko da oduzme", rekao je Milinović.

U beogradskim medijima se ponovo pojavila priča da će Milinković zbog slabih rezultata ekipe u Super ligi (a opet impresivnih u Evropi) biti smenjen i da će njegovo mesto na klupi Partizana zauzeti Veljko Paunović.

"Ne bih to da komentarišem. Intersantno da je tajming uvek pred neki meč... Ali, to traje od BATE Borisova. Poštujem svačiji stav", kratko je rekao Milinković.

Utakmica između Partizana i Radnika igra se u sredu od 17.00 u Surdulici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво